ОДЛУЧУЈЕ О ОПОЗИВУ: Кривокапић затражио да се сви амбасадори врате у Црну Гору до 18. јануара

Срна

04. 01. 2021. у 19:44

ЦРНОГОРСКИ премијер Здравко Кривокапић затражио је да се сви амбасадори Црне Горе врате у земљу до 18. јануара, како би са њима обавио консултације и након тога одлучио коме ће бити настављен мандат, а кога ће опозвати, сазнаје Срна.

ОДЛУЧУЈЕ О ОПОЗИВУ: Кривокапић затражио да се сви амбасадори врате у Црну Гору до 18. јануара

Фото: Д. Миловановић

Са некима од амбасадора који су се већ вратили у Црну Гору због празника консултације обављају министар иностраних послова Ђорђе Радуловић и потпредседник Владе Дритан Абазовић.

Како сазнаје Срна, тим разговорима премијер Кривокапић није хтео да присуствује док сви амбасадори не буду на окупу.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је данас да неће донети указ о опозиву седам амбасадора јер сматра да се нису стекли услови за његово доношење, те затражио од Владе додатна објашњења.

Министарство иностраних послова Црне Горе упутило је средином децембра Влади предлог за опозив седам амбасадора.

Из овог министарства, на чијем челу је Ђорђе Радуловић, Влади су предложили да опозове амбасадоре Црне Горе из БиХ Обрада Станишића, из Србије Тарзана Милошевића, Италије Сању Влаховић, Ватикана Миодрага Влаховића, те Немачке Веру Кулиш. За опозив су предложени и амбасадор Црне Горе у Уједињеним Арапским Емиратима Душанка Јекнић и у Кини Дарко Пајовић.

Кривокапић је тада изјавио да ће Влада подржати предлог Министарства иностраних послова о повлачењу седам амбасадора, наводећи да дипломата мора превасходно да заступа државу, а не неку партију или интересну групу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)