КНЕЖЕВИЋ ОТКРИО СВЕ: Познато шта се крије иза новог потеза Мила Ђукановића

Novosti online

04. 01. 2021. у 09:00

КНЕЖЕВИЋ ОТКРИО СВЕ: Познато шта се крије иза новог потеза Мила Ђукановића

Фото ДФ

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је данас да је јасно да председник Црне Горе Мило Ђукановић не жели мирну транзицију власти.

Кнежевић је рекао да је све након 28. децембра класичан наратив да се врши опструкција у наредном периоду.

Каже да ово није само кривица скупштинске већине, већ и извршне власти, тј. владе која је имала могућност да сетом закона о лустрацији, пореклу имовине, парламентарном надзору, о тужилаштву, направи институционални основ како би се кренуло са демонтажом Ђукановићевог режима по дубини.  

- Државна изборна комисија није желела да верификује мандат посланику УРЕ и то је први пут да ДИК није желела да верификује мандат. Нас очекује велики посао и изазови уколико не будемо спремни да се одупремо изазовима - нагласио је Кнежевић за РТС.

Он је рекао да у Црној Гори има 40 судија који су стекли право да оду у пензију и више од 15 тужилаца који су стекли право за пензију и, према његовом мишљењу, покушавају да опструишу транзицију.

- Верујем да је Ђукановић довољно паметан да други пут потпише спорни закон о слободи вероисповести и на тесту је и држава и Ђукановић - истакао је Кнежевић.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић одбио је да потпише више закона, међу којима су и измене Закона о слободи вероисповести, које је усвојио црногорски парламент крајем децембра, и та акта је вратио на на поновно изјашњавање у скупштини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Sta Srbija ceka

04.01.2021. 17:38

Oduzmite imovinu lopova Djukanovic porodici i stavite je na raspolaganje novoj crnogorskoj Vladi. To su pokrali od gradjana Crane Gore I treba im vratiti. Nije to postenih steceno. Milu uvesti sankcije. I clanovima njegove porodice, kao I bliskim saradnicima. Tako se bori protiv kriminalaca.