МИЛАЧИЋ О НАЈНОВИЈОЈ ОДЛУЦИ ЂУКАНОВИЋА: Враћање закона у парламент је "потез очајника"

Новости онлајн

02. 01. 2021. у 18:39

МИЛАЧИЋ О НАЈНОВИЈОЈ ОДЛУЦИ ЂУКАНОВИЋА: Враћање закона у парламент је потез очајника

Фото: Каоалиција За будућност Црне Горе

ЛИДЕР Праве Црне Горе Марко Милачић назвао је „потезом очајника“ то што је председник Мило Ђукановић данас вратио парламенту на поновно разматрање низ закона, међу којима и измењени Закон о слободи вероисповести.

Милачић каже у саопштењу да то „очајнички потез човека који се не мири са вољом народа, па користи последње прилике да додатно радикализује друштво и покуша додатно да распири поделе у Црној Гори, што му више никада неће проћи“.

Утицајем на Државну изборну комисију на дан гласања у парламенту о поменутим законима, као и, како наводи, „националистичким скупом“ испред Скупштине, Ђукановић је поставио темељ за данашњу одлуку.

Милачић каже да одлука Ђукановића да врати законе нема легитимитет, али ипак има уставно утемељење, за које се црногорски председник „сада хвата“.

Ђукановић то чини, истиче Милачић, не из разлога уставности, већ управо супротно, подривања воље народа, и, у суштини, самим тим, противуставног деловања.

- Враћање Закона о слободи вероисповести на поновно одлучивање Устав можда може и да отрпи, али грађани неће: народ је недвосмислено и за историју казао шта мисли о њему, кроз годину најдостојанственије борбе у литијама, те изгласавањем на претходној седници Скупштине поручио да ни по коју цену неће одустати од борбе против безакоња и од борбе за достојанство сопствене Цркве - навео је Милачић.

Сматра да, како Ђукановић очигледно није научио лекцију коју је добио након што је пре годину потписао дискриминаторни Закон, па сада „поново срља и политички тоне у живом блату своје антинародне, антидемократске и антицивилизацијске политике“.

- Тада, доношењем неуставног Закона ујединио је народ и тиме запечатио своју политичку каријеру, на чему смо му захвалили. И сада му хвала што одлуком о враћању Закона на поновно одлучивање, нам дарује прилику да га још једном поразимо - поручио је Милачић.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)