ЂУКАНОВИЋ ЈЕ ДЕКЛАРИСАНИ НЕПРИЈАТЕЉ ЦРКВЕ И БОГА: Адвокат Далибор Каварић о Миловој одлуци - ово је тихи државни удар

В. К.

02. 01. 2021. у 16:19

АДВОКАТ Далибор Каварић, правни заступник Српске православне цркве у Црној Гори прокоментарисао је за "Новости" одлуку Мила Ђукановића да врати на поновно одлучивање законе које је скупштина усвојила, међу којима је и спорни Закон о слободи вероисповести.

ЂУКАНОВИЋ ЈЕ ДЕКЛАРИСАНИ НЕПРИЈАТЕЉ ЦРКВЕ И БОГА: Адвокат Далибор Каварић о Миловој одлуци - ово је тихи државни удар

Фото архива

- Очекивана одлука председника Ђукановића, који је као небројено пута до сада показао да је главни кочничар државног напретка и демократског развоја Црне Горе. Уједно је потврдио да је декларисани противник и искрени борац против Цркве и против Бога. Ђукановић улогу председника дрзаве злоупотребљава како би поступао као опозиција држави Црној Гори а не опозиција властима, покушавајући да изазове вештачку уставну кризу и да подстакне даље поделе у друштву, казао је за „Новости“ Каварић.

Далибор Каварић/Фото: Приватна архива

- Везано за разлоге враћања закона од стране председника, на поновно одлучивање, председник Скупштине и надлежна скупштинска тела ће зависно од врсте приедби и од њихове озбиљности одлучити да ли ће усвојене законе поново пратити председнику на верификацију или не, ако примедбе председника оцени основаним, усвојене законе ће вратити  у поновну скупштинску процедуру у фазу пре њиховог усвајања. Моје мишљење је да усвојене Законе треба поново вратити председнику на верификацију, јер у њиховом доношењу не видим било какве пропусте у процедури. Напротив, видим једино покушај ДПС да изазове тихи државни удар и да блокира рад Скупштине Црне Горе а тиме и државе Црне Горе, чиме су посланици ДПС-а ушли у зону кривичне и законске одговорности и требају бити предметом обраде надлежнога државнога тужиоца - рекао је Каварић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)