ЕВО КАДА ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Министарка рекла ко ће имати приоритет, још се преговара са произвођачима

В. К.

30. 12. 2020. у 10:04

ВАКЦИНАЦИЈА против корона вируса у Црној Гори могла би почети крајем јануара, саопштила је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, на конференцији за новинаре, не прецизирајући колико вакцина ће стићи у првој набавци, као и ни од којег произвођача.

ЕВО КАДА ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Министарка рекла ко ће имати приоритет, још се преговара са произвођачима

Јелена Боровинић Бојовић / Фото МЦП

- Влада има интензивне контакте са ЕУ, али и са произвођачима вакцина, како би оне што пре стигле у Црну Гору. Ако преговори буду настављени овим темпом можемо да очекујемо да би крајем јануара вакцинација у Црној Гори могла да почне. У првом плану је договорено да ће бити вакцинисани старији од 80 година, након тога старији од 65 година, особе у старачким домовима, здравствени радници који су на првој линији одбране и након тога креће остала вакцинација која ће такође ићи по приоритетима. Вакцинација је добровољна, очекује да ће одзив грађана бити добар. Информација са терена говоре да се и однос грађана према вакцинацији мења на боље, имајућу у виду интервал од октобра до децембра и да сада имамо бољи одговор грађана на понуђену вакцинацију - поручила је Боровинић Бојовић.

Министарка је саопштила да се о набавци вакцине преговара са више произвођача.

- Не бих се данас изјаснила конкретно о томе која ће вакцина доћи у Црну Гору. Оно што је важно јесте да вакцина која дође у Црну Гору мора бити безбедна, ефикасна и са добрим квалитетом и то ће бити испоштовано - казала је Боровинић Бојовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)