ВЕТАР И ЈУГО КРШИЛИ ЗЕЛЕНИЛО И ТОПИЛИ БАРКЕ: Падала стабла у Игалу

В.В.

29. 12. 2020. у 15:07

ОЛУЈНО невреме у ноћи између понедељка и уторка причинило је доста штете херцегновском зеленилу.

ВЕТАР И ЈУГО КРШИЛИ ЗЕЛЕНИЛО И ТОПИЛИ БАРКЕ: Падала стабла у Игалу

Фото В.В.

Ветар који је у једном тренутку дувао брзином до 120  километара на сат, из корена је  ишчупао велики чемпрес који је пао преко неколико споменика на црквеном гробљу у Игалу. Како нам је казао отац Стеван Дурић, надлежни морају да направе процену  штете, а са Комунално-стамбеним је договорено да сутра на терен изађу са Комуналном полицијом. 

- Свима ћемо помоћи у оквиру својих могућности, поручио је отац Стеван.

Екипе херцегновског Комунално-стамбеног предузећа биле су на терену до три сата после поноћи, а директорица  Јасмина Коњевић  каже да је највише штете било  у Омладинском парку у Игалу, где је дошло до пуцања велике гране, која се делом задржала на стаблу, али је због безбедности пролазника, уклоњена.

- Радили смо  возилом са платформом и на висини по онаквом невремену и било је прилично тешко. У насељу Лучићи у Суторини имамо стално проблем када је овакво невреме  јер  падају стабла  на терену који је у зони клизишта. Мањих интервенција било је и у граду и дуж ривијере у Кумбору и Баошићима, информисала је Коњевић.

Ветар је оборио и новогодишњу јелку у Игалу, па ће је радници Комуналног предузећа анкерисати. Оборена су три стуба јавне расвете у насељу Дреновик.

Јак југо  потопио је две мање барке у градској луци.  Пуцали су везови на јахтама па су и власници провели бесану ноћ. На срећу, вфеће штете није било.

Узгајалиште шкољки у Каменарима је десетковано.


У галерији можете погледати како изгледа град после невремена. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)