ПОБУНА ОЧАЈНИХ ТАКСИСТА: Незадовољни превозници најавили одржавање протеста

И. Д. СТОЈАДИНОВИЋ

29. 12. 2020. у 06:34

ПОБУНА ОЧАЈНИХ ТАКСИСТА: Незадовољни превозници најавили одржавање протеста

Таксисти траже боље услове / Фото инвеститор.ме

ОГОРЧЕНИ због немогућности да репрограмирају дуг, конкуришу за кредит код Инвестиционо развојног фонда који би им омогућио ликвидност и, како кажу, дискриминаторског одређивања услова за субвенције на зараде, таксисти су најавили протест.

Како истичу, то су само неки од разлога за побуну, а надлежне институције годинама само обећавају да ће регулисати област превоза путника.

Извршни о дбор Струковног синдиката таксиста Црне Горе, после опсежних консултација са члановима и анализе стања у превозу путника у друмском саобраћају, а посебно у ауто-такси превозу, донео је одлуку да овласти председника да почне припреме за организацију протеста.

- Надлежне државне инспекције пребацују одговорност на локалне, па не раде ни онај део из своје надлежности - каже председник ССТЦГ Борислав Павловић. - Пуне четири године филијале Пореске управе одбијају да усвоје жалбе ауто-такси предузетника на репрограм пореских потраживања. Из Синдиката додају да због дугогодишњег нерада и противзаконитог и противуставног рада, поменутих органа, 80 одсто легално регистрованих ауто-такси предузетника у Црној Гори нема право на субвенције зарада.

- Дискриминаторски је однос приликом одређивања услова за субвенције на зараде и услова за добијање кредита за ликвидност од Инвестиционо развојног фонда - истичу у Синдикату.

НАМЕТИ НА ЛЕГАЛНО ПОСЛОВАЊЕ

ПОРЕСКИ инспектори у пореским филијалама, како каже Борислав Павловић (на слици), селективно тумаче и примењују законске прописе. Третирају легално регистроване ауто-такси предузетнике као сиву економију и константно уводе нове намете на легално пословање - поручују из Синдиката.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)