МИНИСТАРКА ВЕСНА БРАТИЋ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Нулта толеранција за корупцију и дискриминацију (ФОТО)

В. В.

26. 12. 2020. у 20:28

МИНИСТАРКА просвете, науке, културе и спорта Весна Братић боравила је у првој званичној посети Херцег Новом.

МИНИСТАРКА ВЕСНА БРАТИЋ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Нулта толеранција за корупцију и дискриминацију (ФОТО)

Фото: Служба за информисање Општине Херцег Нови

Она је поручила да је приоритет и фокус Владе промена досадашњег начина управљања, а у центру јесте грађанин без обзира на идеолошка убеђења. Након састанка са представницима херцегновске локалне управе истакла је да је импресионирана начином на који је ова локална заједница успела да уложи у развој културе, просвете и спорта без или са врло мало помоћи централе, односно бивших Влада.

Према њеним речима, оно што је успео председник Херцег Новог Стеван Катић требало би да буде узор на државном нивоу као пример добре праксе - како сваки грађанин јесте у центру и како се идеолошки и политички не дискриминишу људи а домаћински управља градом.

Братић је нагласила и да је Херцег Нови град њеног детињства, други дом али и град од изузетног значаја за Црну Гору „као једна од најлепших, најгостољубивијих дестинација туристичких и људских". Упркос томе подсетила је "годинама су потребе ове општине беспризорно и грубо запостављане од стране бившег режима. Зато је у плану нашег ресора измена такве политике јер су грађани ове општине као и грађани свих других општина у Црној Гори то заслужили."

Поручила је Братић и да нова Влада даје обећања и испуњава их.

- Наравно да грађани очекују више и ја као грађанин очекујем више, али Рим није изграђен за један дан. Мора се у сваком случају, у свим процедурама поштовати закон. Ово није Влада замене да се закони прескачу и не поштују, ако су лоши они ће се мењати али док постоје они се морају поштовати - рекла је Братић.

Фото: Служба за информисање Општине Херцег Нови

Информисала је потом да у ресору просвете интезивно раде да врате децу у безбедно школско окружење. Помоћ им пружа кандидат за државног секретара доцент др Мартин Ћеласан у синергији са Министарством здравља, свим социјалним партнерима, НВО сектором, родитељима као и родитељима деце са инвалидитетом.

- Формиран је оперативни тим који има задатак да донесе одржива решења у складу са епидемиолошком ситуацијом, просторним и кадровским могућностима.Уколико проценимо да је за децу максимално сигурно да се врате у школе они ће се вратити. То је битно не само због знања већ и због социјализације - објаснила је Братић.

ФОКУС НА ИГАЛУ

Председник Катић рекао је да је фокус разговора била изградња школе у Игалу и обнова објеката од историјске важности за град.

-Задужили смо људе да координирају те активности како би Игало након више деценија чекања и обећања добило школу какву заслужује. Школа у Србини треба хитно да буде обновљена јер је у питању и безбедоносни проблем.Палата Буровина која је некада била Музичка школа требало би да буде уступљена Општини на одређени период како би се тамо обезбедио простор за културне институције –казао је Катић.Министарку Братић упознали и са процедуром уписа херцегновске тврђаве Форте маре на Унескову листу и санацијом клизишта и тврђаве Канли кула.

Апострофирала је такође да ова Влада жели друштво правде и правичности и једнаких могућности за све.

-Најбољи треба да добију шансу и имаћемо нулту толеранцију за корупцију и дискриминацију –закључила је Братић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)