УЛОГА КРИВОКАПИЋА У ПРОТЕРИВАЊУ СРПСКОГ АМБАСАДОРА: Заступник Митрополије црногорско-приморске разочаран премијером Црне Горе

Novosti online

24. 12. 2020. у 15:17

ДАЛИБОР Каварић, члан правног тима Митрополије црногорско-приморске написао је на Фејсбуку да иза одлуке о протеривању српског амбасадора из Црне Горе стоји и садашњи премијер Здравко Кривокапић.

УЛОГА КРИВОКАПИЋА У ПРОТЕРИВАЊУ СРПСКОГ АМБАСАДОРА: Заступник Митрополије црногорско-приморске разочаран премијером Црне Горе

Фото Приватна архива

Каварићев статус преносимо у целости:

- Веома ме је ожалостила вест и сазнање из интервјуа премијера Владе Црне Горе датог "НИН"-у; да иза наставка прогона и незаконитог протеривања Амбасадора Србије Владимира Божовића, не стоји само шесторазредни дипломата Мила Ђукановића из Румунске амбасаде; Министар Радуловић, већ да на моју велику жалост иза те срамотне, незаконите и незапамћене одлуке стоји и сам Премијер Владе Црне Горе Здравко Кривокапић. 

Драги брате у Христу Здравко, као један од последњих у низу, од стотина хиљада многих, бољих, већих и храбријих од мене, који смо заједно са родитељима Владимира Бозовица и са нашом Светом Црквом подржали твој избор и кандидатуру, јавно исповедам и призанајем, да сам као хришћанин, као човек и као твој подржавалац, дубоко разочаран твојом одлуком да се у односу према српском народу и према Србији настави срамна, потцењивачка, условљавајућа и горда политика богоборца и богомрсца Мила Ђукановића. 

Драги брате, да ли смо те ми подржали да водиш овакву политику према српском народу и да следиш Мила Ђукановића у понижавању и прогону српскога народа, његових представника и заступника и то на правди Бога истинога. Јер, као што је већ опште познато; Амбасадор Божовић је рекао о Подгоричкој скупшини оно што је и Митрополитов став и став Српске Православне Цркве, што је и мој и стотина хиљада црногораца став био и остао, а што вјерујем да је био и остао и твој лични и официјелни став. Па ако је тако, зашто би онда само Божовић страдао? Јер ако страда Божовић ради општег става и мисљења онда се ни ми стотине хиљада истомишљеника и делилаца истога става, осећамо прогнано и дискриминисано. 

Господине Кривокапићу, обрадовали смо се после твоје победе, верујући да неће бити "олује", али истина нас демантује јер Амбасадор Божовић трпи судбину жртава и мученика "олује" и "тракторијаде" коју нам је спремао Мило Ђукановић, зато нас посебно чуди и разочарава зашто ти брате да настављаш са таквим тамним делима непријатеља Цркве и нашега народа. 

Божовић као изгнаник из своје куће, неправдом бившега режима а вашим наставком те непавде у изгнанству чека Христово рођење, а ни ми се без брата не можемо како треба радовати и веселити.

Као адвокат и као хришћанин ти сведочим да је одлука о протеривању незаконита и неконвенцијска (Бечкој конвенцији) по форми и по садржини и да је ставља ван снаге орган који је и донео, а да је свака друга прича, лаж, превара и зла намера према нашем народу. 

Брате, питам те пред Богом и пред нашим страдалним и намученим народом да ли имаш Благослов и да ли ти је Благословио и такав аманет оставио наш стари Митрополит Амфилохије, да се овако односиш према представницима српскога народа и добротворима Српске Православне Цркве?

Питам те и да ли имаш такав Благослов и од садашњега администратора Митрополије Црногроско приморске и Епископа епархије Будимљнско-никшићке за овакве твоје поступке и пасивно подржавање одлука безаконога и антицрквенога М. Ђукановића?

Ако немаш Благослов за такве безаконе радње и наставак безбожне и антицрквене политике, братски те молим и преклињем: врати представника српскога народа и државе Србије, несебичнога приложника, делатника и добротвора Српске Православне Цркве, Божовића, онамо где му је и место и где га је Србија послала; у своју кућу Црну Гору и на његово радно место у Амбасаду у Подгорицу. 

Остајући твој доброжелатељ и молитвеник пред Господом, молим се да ти просветли душевно око и да испуниш праведна очекивања нашега страдалнога народа и у тој молитви Хришћански те поздрављам, очекујуци твоју праведну одлуку... 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)