ЛИСИЦЕ ЗБОГ УКЊИЖБЕ: У акцији специјалаца ухапшен директор Управе за некретнине Драган Ковачевић

С. ЂОКИЋ

23. 12. 2020. у 19:52

ДИРЕКТОР Управе за некретнине Драган Ковачевић ухапшен је по налогу специјалне тужитељке Лидије Митровић. Осим Ковачевића, како поуздано сазнајемо, лисице на руке стављене су његовој колегиници из Тивта Ани Лакићевић, начелници тамошње Подручне јединице Управе за некретнине, као и извршном директору фирме "Гео-арх" Крсту Павићевићу.

ЛИСИЦЕ ЗБОГ УКЊИЖБЕ: У акцији специјалаца ухапшен директор Управе за некретнине Драган Ковачевић

Објекат Данка Ковачевића у Богишићима / Фото МАНС

Поводом акције хапшења коју су извели припадници Специјалног полицијског одељења, на свом "твитер" налогу огласио се потпредседник Владе Дритан Абазовић.

- Кренула је борба против корупције! Правда ће закуцати на врата свих оних који су се огрешили о закон! Поздрављамо активности Специјалног тужилаштва. Све се може, кад се хоће - написао је Абазовић.

Саговорник "Новости" наводи да је хапшење резултат истраге покренуте због књижења куће у зони морског добра, која је уписана на име Ковачевићевог сина Данка. Специјално државно тужилаштво, наводно се, неће зауставити само на овом случају.

У овом тренутку, тврди наш добро упућен саговорник, специјални тужиоци истражују случајеве књижења још неких објеката, након чега ће донети одлуку о томе да ли ће истрага против до сада ухапшене тројке, бити проширена за још нека дела, али и одлуку о томе да ли ће им се на списку осумњичених придружити још неко.

Драган Ковачевић

Већину пријава, и поред обимне документације која је достављена, Специјално државно тужилаштво је одбацило без ваљаног образложења. Дејан Миловац из МАНС истиче да поново треба отворити случајеве на које је указивала ова организација. МАНС је до сада против Ковачевића поднео неколико кривичних пријава које се односе на његов рад на функцији директора државног катастра, али и у односу на сумње за незаконито богаћење. Једна од последњих кривичних пријава односила се на учешће Ковачевића у процени вредности државних парцела у Подгорици које су без јавног тендера продате компанији "Челебић" и сумње да је због такве процене оштећен државни буџет, саопштио је Миловац. Додаје да је још 2017. МАНС СДТ-у доставио комплетну документацију која сведочи о основаним сумњама да је Драган Ковачевић незаконито стекао огрому имовинску корист, те да за имовину вредну најмање 100.000 евра не постоје докази о пореклу новца којом је купљена.

УСТУПЦИ У КАТАСТРУ

МАНС-а је 2014. године истраживао како је Ковачевић док је обављао функцију начелника локалног катастра у Бару (2008-2010) омогућио свом старијем сину, Данку Ковачевићу да незаконитом пренаменом земљишта дође у посед вредне грађевинске парцеле у тој општини. Током свог мандата у катастру, Ковачевић је незаконито укњижио више стамбено-пословних објеката - додаје Миловац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)