КЊИГЕ СВИМ ОСНОВЦИМА: Иницијатива одборничког клуба Демократа у СО Колашин

М. С.

18. 12. 2020. у 23:13

ОДБОРНИЧКИ клуб Демократа у Скупштини општине Колашин упутио је неколико амандмана на Предлог одлуке о буџету општине Колашин, који је предложила актуелна ДПС-ГБ-СД власт.

КЊИГЕ СВИМ ОСНОВЦИМА: Иницијатива одборничког клуба Демократа у СО Колашин

Фото архива

Уместо 4.000 евра, колико су досад износили издаци за уџбенике за ђаке прваке и прибор, шеф Клуба одборника Демократа Владимир Мартиновић предложио је да се уџбеници и прибор обезбеде за ђаке свих разреда основних школа тако што ће се предложени износ повећати на 50.000 евра! Он је предложио да се та средства обезбеде тако што ће се бруто зараде и доприноси на терет послодавца умањити са 1.098.050 на 1.052.050 евра.

- Обезбеђивање бесплатних уџбеника био би корак ка поштовању уставне норме о бесплатном образовању, као и Конвенције УН о правима детета, а превасходно би допринело побољшању положаја породица са децом, имајући у виду актуелну ситуацију изазвану пандемијом вируса корона - навео је Мартиновић у образложењу.

Демократе траже да се међу капиталним издацима нађе опремање игралишта за децу у износу од 10.000 евра који ће бити обезбеђени умањењем издатака на основу исплате уговора о делу. У образложењу је навео да Колашину недостаје адекватна локација која би била опремљена садржајима за дечје игралиште, али и да се дода буџетска позиција и за изградњу азила за псе, тако што ће се умањити трансфер д.о.о. "Комунално" Колашин.

- У граду је присутан проблем великог броја луталица. Уговор који Општина Колашин има са Општином Беране за коришћење азила за псе луталице проузрокује додатне трошкове - каже се у иницијативи за градњу азила за псе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)