ДРИТАНУ СПОРНА ПАРЦЕЛА, НЕ И МИРАШЕВА ЦРКВА: Абазовић у борби да НВО изгради „храм”

Novosti online

18. 12. 2020. у 16:28

ЗАМЕНИК црногорског Премијера и лидер УРЕ Дритан Абазовић позвао је данас Подгорицу да неканонској ЦПЦ додели другу парцелу на којој би могли да изграде ,,храм".

ДРИТАНУ СПОРНА ПАРЦЕЛА, НЕ И МИРАШЕВА ЦРКВА: Абазовић у борби да НВО изгради „храм”

Фото: Принтскрин

НВО ЦПЦ је подсетимо, регистрована у полицијској станици на Цетињу, а на њеном челу је распоп Мираш Дедеић.

Подсећамо, одборници Абазовићеве партије у Подгорици су заједно са ДПС-ом гласали да се распопу Дедеићу поклони државна имовина.

- Та парцела. коју је Главни град већ доделио, је предмет судског спора између Митрополије и Државе односно Митрополије и Главног града. Позивам Главни град ако мисли, а да су до сад све локалне заједнице излазиле у сусрет верским заједницама, да им уступи другу парцелу. Ова сад је по спором, па нека им дају неку која није под теретом   и самим тим дођемо у ову ситуацију. Разумем потребу јавности да се стави кривица поготово на УРА-у, иако овде причам са позиције потредседника Владе, и на моје колеге нарочито са Цетиња, како ми желимо да урадимо нешто противно једној верској заједници или противно једној националној заједници, а ја то заиста одбацујем. Трудимо се да водимо крајње грађанску, секуларну, европску политику - казао је Абазовић и додао:

-Још једном позивам Главни град да ЦПЦ  уступи неку парцелу, а ако треба да им дам неки лични прилог, ја сам спреман и не желим да више полемишем око овога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)