МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ РАСКРИНКАЛИ АФЕРУ ДРЖАВНИ УДАР: Писмо бившег агента ЦИА открива велику подвалу режима Мила Ђукановића! (ВИДЕО)

Танјуг

16. 12. 2020. у 15:46

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ РАСКРИНКАЛИ АФЕРУ ДРЖАВНИ УДАР: Писмо бившег агента ЦИА открива велику подвалу режима Мила Ђукановића! (ВИДЕО)

Андрија Мандић / Фото Танјуг

ЛИДЕР Нове српске демократије Андрија Мандић рекао је данас да су он и посланик ДФ-а Милан Кнежевић и други првостепено осуђени, који су били у затвору, жртве прогона у тзв. процесу "државни удар" и да зато очекују ослобађајућу пресуду Апелационог суда.

На данас одржаној прес конференцији је прочитано и новинарима подељено писмо Џозефа Асада, бившег агента ЦИА, који негира да је на било који начин био у контакту са лидерима опозиционих партија оптужених за рушење уставног поретка у Црној Гори, али да је државни тужилац Мивоје Катнић на њега вршио притисак да сведочи против политичке опозиције у процесу "државни удар".

Након што је то изричито више пута одбио суочио се, каже Асад, са многим проблемима, он и његова породица, од претњи кривичним пријавама до расписивања потернице.

- Нисам имао сазнања, нити сам био ангажован на планирању или извршењу било каквог наводног удара или неких других бесправних активности - навео је Асад и додао:

- Упркос покушајима Миливоја Катнића да обезбеди изјаву којом ће подржати лажни наратив и уплести политичке опоненте из опозиције, ја сам је одлучно одбио и од тада сам био непрописно гоњен. Специјални тужилац је навео у својој изјави, да сам наводно упознао чланове политичке опозиције, укључујући она лица која су накнадно оптужена и сада се жале на пресуде.

Асад пише и да је Катнић његовом адвокату обезбедио претходно припремљену изјаву и фотографије тих лица како би их лажно оптужио.

- Ја ни у једном стадијуму нисам дао такву изјаву, нити бих дао какву било изјаву која води ка лажној оптужби. Из тога разлога ме је специјални тужилац Катнић накнадно оптужио, а мени и члановима моје породице претио је кривичним гоњењем - пише, између осталог, Асад у својој званичној изјави. 

Мандић и Кнежевић су првостепено осуђени на по пет година затвора због наводног учешћа у организацији државног удара у Црној Гори на изборни дан 2016.

Дан након што је у Апелационом суду у Подгорици одржана последња седница, на којој се поступало по жалбама њихових адвоката, Мандић је рекао да је тај монтирани судски процес оставио "страшне последице".

- Против свих нас је окренута оштрица режима и кроз разна чињења нанета је штета спрском народу који су невини. Од самог почетка, саопштавали смо да се ради о монтираном политичком процесу и он је требало да омогући да се покраду избори и требале су нам четити године да би историјску неправду исправили уместо смене власти 2016. године - рекао је Мандић.

Додао је да су чекали четири године и успели да смене режим који је, како је рекао, био спреман за пад још 2016.

Истакао је да се на монтирани судски процес утицало са стране.

- У ту операцију су били умешани људи из бивше власти, акцију је водио бивши министар Зоран Пажин, а егекутори су били људи из судског већа - рекао је лидер Нове.

Као главног међу њима је означио тужиоце Миливоја Катнића и Сашу Чађеновића.

- То је оно што се утврдило и за шта постоји низ доказа и морају да одговарају због утицаја на већину грађана Црне Горе - поручио је Мандић и истиче да ова неправда, која је нанета свима, мора да отклони.

- Очекујемо ослобађајућу пресуду. Тражимо да се испуни народна воља и све изван тога сматраћемо нападом, како на нас тако и на слободне и невине људе - рекао је Мандић.

Кнежевић је подсетио да је пред већем Апелационог суда завршена "институционално-криминално судско- политичка фарса" против лидера ДФ и поновио да Мандић и он очекују ослобађајућу пресуду.

Потом је прочитао писмо бившег агента ЦИА, које је достављено и већу Апелационог суда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Krusko

16.12.2020. 18:13

Sve sto ima veze sa vladavinom Eskobara Dukanovica je podvala i prevara koja je sluzila za sticanje ogromnog bogadstva i pljackane prirodnih resursa...Naravno narodu je trebalo baciti kosku..Po sistemu zavadi pa vladaj,i drzite lopova..