ЗЛАТНА ПОВЕЉА ВУЧИЋУ И СЕЛАКОВИЋУ: Велика признања Матица српске – Друштва чланова у Црној Гори, подводом деценије рада

В.К.

11. 12. 2020. у 16:52

ЗЛАТНА ПОВЕЉА ВУЧИЋУ И СЕЛАКОВИЋУ: Велика признања Матица српске – Друштва чланова у Црној Гори, подводом деценије рада

Фото: Председништво Србије/Ж. Кнежевић

МАТИЦА српска – Друштво чланова у Црној Гори донела је одлуку да се на десетогодишњицу свога рада, у знак искрене захвалности и неизмирљивог дуга, додели Златна повеља председнику Републике Србије, господину Александру Вучићу и Министру спољних послова Републике Србије, Николи Селаковићу.

Признања се додељују за изузетан допринос, истинско разумевање и велику материјалну помоћ раду Друштва у претходном периоду. Разумевајући колико је за очување српског идентитета у Црној Гори битан културни и научни рад Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, која је део једне и јединствене Матице српске, председник Вучић и министар Селаковић су свесрдном материјалном и моралном подршком омогућили да Друштво делује у најтежим социо-политичким околностима за српски народ у Црној Гори.

- С поносом истичемо да је њихов допринос био од пресудног значаја за опстанак и досадашњи развој Друштва, а чиме су недвосмислено отворене даље перспективе нашег будућег научно-истраживачког и културног рада на ползу српског народа у Црној Гори и у целини. Свим тим, а посебно подршком у изградњи велелепне Библиотеке Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, створиће се услови не само за боље функционисање и квалитетнији рад нашег Друштва, већ и за учвршћивање заједничког културног простора српског народа на Балкану, на чему им дугујемо неизмерну захвалност - наводи се у саопштењу проф. др Јелице Стојановић, председника  Матице српске -Друштва чланова у Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (99)

Maja

11.12.2020. 21:17

Poštovani predsedniče i ministre veliki je Vaš doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta srpskog naroda Van granica nase zemlje. Pomogli ste razvoj Matice Srpske u Crnoj Gori i ova povelja znak zahvalnosti za to veliko delo. Svaka cast.

Sandra

11.12.2020. 21:17

Doprinos predsednika Vučića i Selakovića bio je od presudnog značaja za opstanak i dosadašnji razvoj društva, čime su otvorene dalje perspektive budućeg naučno-istraživačkog i kulturnog rada u korist srpskog naroda u Crnoj Gori i u celini,sto nam je od velikog znacaja.

Sanja

11.12.2020. 22:52

Svuda u regionu pomoci cemo Srbima da odrze svoj kulturni,nacionalni identitet,da se postuje njihov jezik i pismo kojim pisu!Nadamo se da su dosli bolji dani za Srbe u Crnoj Gori!Velika je cast primiti takvo priznanje!

Bojana

11.12.2020. 23:17

Ova divna nagrada i priznanje je pripala onima koji je zaista i zasluzuju!Srpski narod ima cime da se ponosi,a Crnogorcima zelimo da postanu i budu svesni da sa nasom bracom Srbima koji zive u njihovoj drzavi treba da budu u slozi,jer mi im nismo i nikada necemo biti neprijatelji!