РАСПОП МИРАШ БРАНИ СКАНДАЛОЗНИ ЗАКОН: Помиње ханџаре и џефердаре, привиђа му се Велика Србија

Танјуг

11. 12. 2020. у 09:36

СЛИЧНО ранијим позивима МЦП, која је позивала народ да бране њену имовину од спорног Закона о слободи вероисповести, огласио је митрополит неканонске Црногорске православне цркве Михаило апелом, али политичким партијама, НВО, јавним, научним и културним последницима да, како каже, организовано и заједнички устану у одбрану "слободе и независности државе коју је напала њена влада".

РАСПОП МИРАШ БРАНИ СКАНДАЛОЗНИ ЗАКОН: Помиње ханџаре и џефердаре, привиђа му се Велика Србија

Фото: Принтскрин

Михајло, односно Мираш Дедејић тврди да новоизабрана црногорска влада намерава да најављеним изменама и допунама спорног Закона о слободи вероисповести "незаконито црквену имовину препише на Српску цркву, односно, државу Србију".

Наводно незаконито преписивање имовине Српској цркви, Дедејић назива "окупационим и велиздајничким актом".

Он каже да ће Српској цркви, односно Србији бити преписано више од 50 квадратних километара црквенога земљишта, 650 цркава и око 60 манастира.

- Наша земља ће се тако довести у колонијални положај, а грађани Црне Горе у статус црквених кметова - навео је Дедеић, пренео је портал РТЦГ.

Обратио се и посланицима владајуће већине које је позвао да, како је навео, пре него што дигну руку за усвајање тих измена, размисле о размерама последица такве одлуке, које, поручио је, неће остаити без одговора.

Дедејић поручује и да Црногорци који су, како каже, "потомци слободара који су ханџаром и џефердаром бранили слободу", неће бити ничији кметови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ЖЕЛЕЗАРА И СВЕТИ СТЕФАН НА ТАНКОМ ЛЕДУ: Министар економског развоја Горан Ђуровић одговарао на питања посланика