САСЛУШАН ЈЕР СЕ ОШИШАО И ОБРИЈАО: Како је Пљевљак због обећања завршио у полицији! (ФОТО)

М. Д.

07. 12. 2020. у 19:48

ПЉЕВАЉСКА полиција саслушала је у понедељак Пљевљака Милинка Газдића, председника Црквеног одбора, при храму Светог великомученика Георгија.

САСЛУШАН ЈЕР СЕ ОШИШАО И ОБРИЈАО: Како је Пљевљак због обећања завршио у полицији! (ФОТО)

Фото: М. Дробњак

Разлог су „околности сакупљања грађана испред храма Св. Великомученика Георгија на Гукама 4. децембра пре полицијског часа“.

Газдић је 4. децембра, након избора нове Владе Црне Горе испунио обећање дато, крајем децембра прошле године, приликом протеста на мосту у Ђурђевића Тари. Он је тада обећао да ће, када дође до смене власти, на симболичан начин обележити слободу шишањем и бријањем, тврдећи тада да је крај режима Мила Ђукановића и ДПС-а који ће се десити у 2020. години.

- Децембра прошле године поводом изгласавања Закона о слободи вероисповести одржана је протестна блокада путног правца Пљевља – Жабљак на мосту Тара. Тада сам рекао на мосту да је крај режима Мила Ђукановића и ДПС-а који ће се десити у 2020. години. Када дефинитивно дође до смене власти обријаћу браду и ошишаћу се. Пошто је 4.12.2020. дефинитивно послата са политичке сцене власт ДПС-а а изгласана прва демократска Влада на челу са господином Кривокапићем, ја у том тренутку први пут после 30 година доживио слободу, одлучио сам да обријем браду и да се ошишам испред храма Светог великомученика Георгија - казао је Милинко Газдић у изјави датој полицији.

Он додаје да није знао да треба да се обрати преосталом делу власти ДПС-а и Мила Ђукановића за одобрење шишања и бријање браде.

- Могу само да претпоставим шта би ми се десило да је победио ДПС - закључио је Газдић и додао да њему није познато откуд народ ту, пошто није обавештавао народ о чину шишања и бријања.

Фото: М. Дробњак

Милинко Газдић је рекао и да се увек трудио да испоштује мере такозваног НКТ-а, за ког сматра да је изгубио легитимитет након скупова комитских покрета, на којима су учествовали и високи државни функционери.

Газдић је иначе био препознатљив по дужој коси и бради по чему су га иначе препознавали не само Пљевљаци већ и широка јавност, као политичара, посланика, друштвеног активисту, председника црквеног Одбора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)