ХИТНО НАЋИ РЕШЕЊЕ ЗА ЖИЧАРУ: Нова реаговања изазвана одлуком о селидби опреме са скијалишта са Жабљака у Мојковац

М. С.

08. 12. 2020. у 06:34

ОДЛУКА бивше Владе да се нова жичара-шестосед, која је нераспакована још у Подгорици, уместо на Жабљаку монтира на скијалишту Жарски, у општини Мојковац, не престаје да "таласа" јавност на Дурмитору.

ХИТНО НАЋИ РЕШЕЊЕ ЗА ЖИЧАРУ: Нова реаговања изазвана одлуком о селидби опреме са скијалишта са Жабљака у Мојковац

Фото УРА

Због одлуке, за коју су челници владајуће ДПС-СД коалиције на Жабљаку сазнали са сајта Владе, како су признали, из редова СД иступила је одборница Гордана Стевовић, која ће у СО Жабљак убудуће наступати као независна одборница. Она истиче да је ново скијалиште било главно предизборно обећање. Из Демократске Црне Горе у понедељак су затражили од нове Владе да промени одлуку о дислоцирању ове жичаре ван општине Жабљак, а у УРА сматрају да се она мора преиспитати по хитном поступку.

Из ДЦГ поручују да се морају сагледати све техничке могућности монтирања односно замене постојеће жичаре на Савином куку са овом, или у крајњем случају издвоје средства за потпуну реконструкцију жичаре Савин кук, а набављену жичару поставе на другу локацију у Жабљаку, на којој је то изводљиво.

Живко Таушановић, члан Главног одбора ГП УРА, сматра да нова власт мора уважити мишљење угоститеља и туристичких радника, као и мештана Жабљака који већ дуже време упозоравају на катастрофалну ситуацију, јер сви жабљачки хотели су тренутно затворени, скијалиште Јаворовача неће радити, ски-стаза на Штуоцу је одавно пала у заборав, а запослени у Туристичком центру Дурмитор већ месецима не примају плату.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)