ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА ПРИВЕЛА ВЕРНИКЕ ИСПРЕД ХРАМА У ПОДГОРИЦИ: Дошли на митрополитов гроб - после хапшења им одузели и аутомобиле

Танјуг

07. 12. 2020. у 16:37

ПРИПАДНИЦИ полиције привели су на информативни разговор више особа које су се данас окупиле у близини храма Христовог васкрсења у Подгорици.

ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА ПРИВЕЛА ВЕРНИКЕ ИСПРЕД ХРАМА У ПОДГОРИЦИ: Дошли на митрополитов гроб - после хапшења им одузели и аутомобиле

AP Photo/Risto Bozovic

Подгоричким Вијестима је незванично речено да је реч о припадницима невладине организације Православно братство - Ступови.

Један члан тог Братства је подгоричком дневнику рекао да су испред храма дошли најпре инспектори у цивилу а након тога и униформисани припадници Управе полиције.

- Дошли смо данас да одамо пошту преминулом митрополиту Амфилохију. То смо учинили данас, а не у недељу, управо да би испоштовали оно што је и Митрополија тражила од верника - да нема окупљања због епидемиолошких мера - казао је он.

Рекао је и да ником није речено зашто их приводе. Други припадник Братства је рекао да им одузимају и аутомобиле због провере.

Инспектор који се представио као Пеђа Калуђеровић је легитимисао новинарку "Вијести", иако му је објаснила да је ту службено и да ради интервју са саговорницом.

Испред Центра безбедности (ЦБ) Подгорица окупило се више припадника Православног братства - Ступови.

Они траже објашњење зашто су њихови пријатељи приведени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКО ЈА ЗАМИШЉАМ ПАКАО Снимак са плаже у Црној Гори изазвао бурне реакције: Радије бих седела код куће