МЕДОЈЕВИЋ ПОДНОСИ ОСТАВКУ НА ПОСЛАНИЧКО МЕСТО: Лидер ПЗП ће сачекати завршетак расправе о буџету - "Ја држим своју реч!"

Танјуг

05. 12. 2020. у 14:47

МЕДОЈЕВИЋ ПОДНОСИ ОСТАВКУ НА ПОСЛАНИЧКО МЕСТО: Лидер ПЗП ће сачекати завршетак расправе о буџету - Ја држим своју реч!

Фото: Јутјуб/Принтскрин

ЛИДЕР црногорског Покрета за промене Небојша Медојевић најавио је данас да ће поднети оставку на посланичку функцију.

Медојевић је казао да ће, у договору са посланичким клубом Покрет за промене, оставку поднети након завршетка расправе о буџету.

- Као што сам и рекао више пута поднећу оставку на посланичку функцију. У договору са посланичким клубом ПзП оставку ћу поднети након завршетка расправе о буџету где треба да јавности покажемо идеолошке, политичке и стручне разлике између ове Владе и ПзП. 

- Расправа о буџету ће показати да су моје оцене о Влади Континуитета биле тачне и засноване на аргументима и познавањеу идеолошких позиција глобалне дубоке државе која је преко концерна "Вијести" и формирала ову Владу. 

- Расправа о буџету ће заокружити моје деловање у Парламенту Црне Горе од 2006. и показати принципијелност, стручност и исправност програмских принципа ПзП и нашу упорну борбу против неолибералног глобалног концепта који је довео до бруталне пљачке државе и народа, структурног сиромаштва и корупције. 

- Како је Премијер Кривокапић и у експозеу јасно поручио да није за дисконтинуитет и демонтажу комунистичко-мафијашког система, расправа о буџету ће показати да ова Влада наставља и исту погубну еконономску политику Ђукановића и Вукотића, која је земљу довела у дужничко ропство и банкрот.

- Јасан став ове Владе да “процесуирање Ђукановића није приоритет зато што је он заслужан за независност државе и да би додатно продубило ровове у Црној Гори је за мене апсолутно неприхватљив и доказ да је иза сцене направљен срамотни дил са Ђукановићем о амнестирању од свих злочина и пљачке овог народа и да Влада Кривокапића и Абазовића, неће конфисковати имовину породице Ђукановић која је стечена пљачком.

- За мене он никад неће бити “Уважени председник државе” него највећи лопов и злочинац у историји Црне Горе и његово амнестирање од одговорности је знак слабости и кулавичлука политичке и друштвене елите која стоји иза ове Владе - написао је Медојевић на Фејсбуку. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)