СЕКУ ШУМЕ И КРВНИЧКИ ТУКУ ГРАЂАНЕ: Председник МЗ Калудра код Берана на мети насилника

М. СЕКУЛОВИЋ

05. 12. 2020. у 13:08

СЕКУ ШУМЕ  И КРВНИЧКИ ТУКУ ГРАЂАНЕ: Председник МЗ Калудра код Берана на мети насилника

Фото Приватна архива

ПРЕДСЕДНИКА МЗ Калудра Милића Ралевића, како тврди, напале су две особе, "припадници шумске мафије", најпре у четвртак вече на путу Беране - Калудра.

Човек је успео да се одупре насилницима, али су они јуче поновили недело, на знатно драстичнији начин наневши њему и његовом заменику Милану Ралевићу повреде које се још квалификују у Општој болници у Беранама. Поред посекотина по глави, сумња се да је Милићу поломљена рука.

- Ово је обрачун шумарске мафије са мештанима који се противе пустошењу наших шума. Боли их што смо сакупили обиман видео и фото-материјал, сакупили документацију и пронашли фалсификовани печат, којим мафија "оверава" незаконито посечену грађу. Све је достављено полицији, тужилаштву, Управи за шуме, но, сви се праве да не виде - каже Милић Ралевић.

БЛОКАДА

ПОВОД напада је сеча шуме, саопштила је полиција поводом инцицента у Калудри, уз констатацију да су Милић и Милан Ралевић Центру безбедности Беране поднели пријаву против четири особе због физичког напада. Идентификовани су учесници туче, Милета Јелић, М. Ј, С. С. и М. Ј. Иначе у току ноћи М. Р. и М.Р. су блокирали регионални правац како би препречили пут камионима концесионара задужених за сечу шуме на том локалитети. О догађају је обавештен државни тужилац.

По његовим речима, нечувени инцидент се догодио у петак око 8.30, када је у кафани "Марија Магдалена", концесионар шума на том подручју Милета Јелић са својим радницима физички напао двојицу Ралевића.

Фото Приватна архива

- Испрскали су нас бибер спрејом, а у њиховим рукама су се нашле бејзбол палице и столице. Боли их што је дошао крај њиховом пустошењу шума, због чега ће неко морати да буде процесуиран. Ми смо свесно ушли у осињак шумске мафије. Верујте, то је најопаснија мафија после оне која ради са наркотицима. Ухватила их је нервоза, одлазе им заштитници и спонзори. Погледајте конвоје камиона са грађом отетом из наших шума - каже Ралевић, који са својим замеником Миланом, већ неколико месеци води "рат" са концесионарима, али и ДПС.

ПОВРЕДЕ ДИКТИРАЈУ САНКЦИЈЕ

ИЗ полиције у Беранама потврђено је да је дошло до инцидента у Калудри, после чега је приведено више актера туче.

- Засада учесници имају прекршајне пријаве за ремећење јавног реда и мира. У зависности од тежине повреда, извршиће се квалификација дела - казали су јуче из полиције.

Ову странку оптужује да је пред изборе делила дознаке за сечу шумске грађе својим истомишљеницима, али и онима које су покушавали да на тај начин поткупе.

- Постоје врло озбиљне сумње да се у Калударским шумама нелегално сече, користи фалсификовани шумарски чекић! Потом се изазивањем шумских пожара све то покушава замаскирати - каже Ралевић.

Концесионар шума на подручју Калудре, Милета Јелић, власник "ПП Никола", јуче се није јављао на позиве новинара "Новости", како би дао своје виђење догађаја, који је изазвао велики одјек у Беранама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)