НЕВЕРОВАТНО: Неће бити дисциплинске против учитељице из Црне Горе која је поставила слику ученика који показују албанског орла

Б. ДАБИЋ

01. 12. 2020. у 13:06

НЕВЕРОВАТНО: Неће бити дисциплинске против учитељице из Црне Горе која је поставила слику ученика који показују албанског орла

Фото: Б.Дабић

ДИСЦИПЛИНСКИ поступак против учитељице Флоринде Баша из Основне школе "Бошко Стругар" у Улцињу, која је на друштвеним мрежама прошле седмице објавила фотографију на којој деца прекрштених руку опонашају орла на албанској застави, неће бити покренут.

Учитељица је у изјави датој управи школе, поред осталог,костатовала да је погрешила што је фотографију из учионице објавила на друштвеним мрежама.

Директор ОШ "Бошко Стругар" Миодраг Андровић казао је за "Новости" да је учитељица Баша дала писмену изјаву у којој је навела шта се десило на часу.

- У одељењу у коме је учитељица Баша имала час сва деца су албанске националности.

Флоринда Баша, Фото приватна архива

 

Разговарали су о празнику, Дану албанске заставе. То је дан који славе сви Албанци и колегиница је поступила у складу са Законом који дозвољава да се истакне албанско обележје. Након приче о Марку Миљанову, питала је ученике да ли знају шта значи сутрашњи датум. Деца су одговорила да знају и онда је настао снимак који је објављен - казао је Андровић који сматра да је спорно то што је учитељица снимак из учионице објавила на друштвеним мрежама.

ДВОСТРУКИ АРШИНИ

СНП позвала је још актуелног министра просвете Дамира Шеховића да реагује на очигледну злоупотребу деце, употребу симбола друге државе, подстицају на поделе и томе слично. Из СНП подсећају да је министар Шеховић реаговао у случају учитељице Раде Вишњић из ОШ "Југославија" у Бару која је недавнодобила отказ, након што је директорка Биљана Вукмановић сходно Закону о раду покренула поступак утврђивања одговорности. Вишњићева је 4. октобра позивала ученике преко вајбер-групе на молебан у Храм Светог Јована Владимира у Бару.

Он додаје да је направила преступ објавом фотографије, јер за сваку објаву из школе треба да се консултује управа, што учитељица Баша није урадила. Свесна је, како је навела, да је погрешила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)