ВИШЕСТРУКО ЗЛА НАМЕРА ОДЛАЗЕЋЕ ВЛАСТИ: Епископ Јоаникије о одлуци да се протера српски амбасадор из Црне Горе

М.С.

29. 11. 2020. у 12:23

ВИШЕСТРУКО ЗЛА НАМЕРА ОДЛАЗЕЋЕ ВЛАСТИ: Епископ Јоаникије о одлуци да се протера српски амбасадор из Црне Горе

Фото: Н. Скендерија

ПОВОДОМ одлуке да протера амбасадора Републике Србије г. Владимира Божовића одлазећа власт Црне Горе је имала вишеструко злу намјеру - Да подигне тензије и продуби поделе у свим слојевима црногорског друштва, нарочито међу браћом православне вере, да изазове реципрочне мере од стране Србије да би се медијском лармом у региону посејало што више отрова и братске мржње. Овим потезом одлазећа власт, као и небројено пута до сада, показала је да јој лека нема, осим ако се неко од њених припадника једнога дана покаје. Дај Боже!

Ово је у недељу поводом протеривања амбасадора Републике Србије Владимира Божовића из Црне Горе изјавио епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске, Јоаникије.

 - Уверени смо да огромна већина народа ове земље жели власт која ће учити и  поштовати историју Црне Горе каква она јесте, без потребе да је прекраја, сужава или злоупотребљава, која ће његовати унутрашњи дијалог ради стабилности државе и међусобног уважавања оних који различито мисле и верују, којој неће бити потребни дипломатски скандали и која ће са свим народима и земљама у региону, а и шире, знати да успостави најбоље односе. Посебно са братском Србијом. Надамо се да ће нова, демократски изабрана власт Црне Горе, чим званично преузме одговорност, иако ће наследити велике и нагомилане проблеме, посветити пуну пажњу измирењу завађених и отклањању злокобних вишедеценијских подјела у народу. Молећи се Богу за спасење свих, верујућих и неверујућих, разумних и неразумних, позивамо сав верујући народ у Црној Гори да у овим данима многоструких искушења и повишених тензија умножи своје молитве за мир, разумевање, суздржаност и превазилажење погубних подела међу браћом и братским државама. Желећи да свим православним хришћанима овај Божићни пост, који је тек почео, донесе душевно и телесно здравље и духовно просветљење од извора вечне светлости Богомладенца Христа, да би смо живели у међусобној слози и љубави са свим људима добре воље, истрајно радећи на општем добру и на такав начин сведочили патриотизам и оданост својој отаџбини Црној Гори, казао је епископ Јоаникије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)