КАКО ЋЕ ГЛАСАТИ ДФ? Кнежевић отклонио све дилеме око подршке новој Влади Здравка Кривокапића

Novosti online

26. 11. 2020. у 22:19

КАКО ЋЕ ГЛАСАТИ ДФ? Кнежевић отклонио све дилеме око подршке новој Влади Здравка Кривокапића

Фото ДФ

ГОСТУЈУЋИ у емисији „Начисто“ на ТВ „Вијести“ лидер ДНП-а, Милан Кнежевић, у име Демократског фронта је саопштио да ће подржати Здравка Кривокапића за мандатара за састав нове Владе, без обзира што сматра да она бити одраз постизборне коалиције НВО „Не дамо Црну Гору“ и покрета УРА.

Истакао је да он и лидер НСД-а, Андрија Мандић, нису тражили никакве функције, те да ће фотеље добити они које наводно нису занимале.

Рекао је да је избор Здравка Кривокапића на чело коалиције „За будућност Црне Горе“ резултат договора МЦП и епархије будимљанско никшићке са нашим колегом Мандићем, те да је лидер ПзП-а, Небојша Медојевић, увек категорички био против тог решења.

Сматра да је дешавањима након 30. августа изневерена изборна воља грађана, али да никада није рекао да Кривокапић ради за ЦИА, нити за интересе ДПС-а. Коментаришући Споразум који су потписали лидери коалиција, истакао је:

- Кривокапић га је потписао за себе са Абазовићем и Бечићем. Нас од 2. децембра он више не занима. Ми ћемо тада послати снажну поруку да све оно што смо ми потписали у коалиционом споразуму је испоштовано. Ко није испоштовао нас то ће грађани Црне Горе да виде… - рекао је Кнежевић и додао да тај Споразум за њега није обавезујући.

Додао је и да је Кривокапић на састанку са представницима парламентане већине рекао да неће формирати странку и да га то не занима.

- Саопштио сам што се мене тиче и ДФ-а нека то уради. Јер Кривокапић више није професор и експерт, већ политичар. Припремам се да 2. децембра подржим Владу Кривокапића, ко год да је у њој - поручио је лидер ДНП-а.

На питање препознаје ли у тиму Кривокапића добра решења, Кнежевић је рекао да „имамо комцепсијске разлике“.

- Влада је требало да има 17 министарстава. Да имако два или три потпредседника. Пола да покривају експерти, половину политичари. Зашто политичари? Да би преузели одговорност. Експерти немају одговорност што се може видети на примеру Србије… - рекао је Кнежевић.

Нагласио је да се мандатар Кривокапшић срео са са председником Вучићем, да су размењене речи пуне поштовања и направљен добар корак ка сарадњи две братске земље.

Кнежевић је у самој завршници емисије поручио да ће Демократски фронт гласати за Владу и подржати сваку њен пројекат и Закон који се тече борбе против криминала и корупције, истраге високих званичника и Прве фамилије, реорганизације и враћања угледа иституцијама првенствено судству као и повлачење Закона о слободи вероисповијести и омогућавања пописа 2021. године.

На питање новинара о томе да је из Правног тима и свештеника казано да би Црква била задовољна измјенама Закона, Кнежевић је цитирао митрополита Амфилофија и истакао како ће инсистирати на потпуном укидању Закона. А ако Црква буде мислила другачије, у том ће случају подржати став једино владике Јоаникија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)