ТРАЖИО ПРАВДУ У ТУЖИЛАШТВУ, ПА СЕ РАЗНЕО: Језиво самоубиство усред дана на Цетињу, шездесетогодишњак Д. Д. активирао ручну бомбу

С. ЂОКИЋ

26. 11. 2020. у 19:20

ЦЕТИЊАНИН Д. Д. (61) погинуо је у четвртак око 11 часова након што је у просторијама Основног државног тужилаштва на Цетињу активирао ручну бомбу. Више жртава, само пуком срећом, није било.

ТРАЖИО ПРАВДУ У ТУЖИЛАШТВУ, ПА СЕ РАЗНЕО: Језиво самоубиство усред дана на Цетињу,  шездесетогодишњак Д. Д. активирао ручну бомбу

Д. Д. се убио у просторијама ОДТ / Фото С. Ђ.

Његов улазак у зграду, разговор са једним од запослених, као и вађење осигурача из бомбе забележио је и видео-надзор. Дежурна тужитељка Тања Чолан Деретић, потврдила је да је реч о самоубиству.

Мотив бомбашког напада, како се могло чути испред тужилаштва је огорченост на рад тамошњих тужилаца. Поуздано сазнајемо да је већ извесно време Д. Д. као једног од криваца за пресуду којом је проглашен кривим за наношење тешких повреда, наводно, сматрао управо тужиоца Душка Милановића.

- Веровао је да је неправедно осуђен јер је у том случају бранио себе у својој кући - коментарисали су Цетињани који су добро познавали Д. Д. - Није могао да живи под таквом кривицом која му је наметнута. Уверен је био да му је то бреме на плећа ставио управо тужилац Милановић.

Д. Д. није могао да се помири с пресудом и у четвртак се наоружан ручном бомбом, запутио ка канцеларији тужиоца Милановића. Када му је један од запослених казао да тужилац није долазио, Д. Д. је извадио осигурач, потом потрчао до канцеларије за коју је мислио да се унутра налази Милановић. Бомба је убрзо експлодирала. Срећом, канцеларија је била празна.

Због овог догађаја Удружење државних тужилаца изразило је забринутост за безбедност својих колега и осудило сваки облик насиља и угрожавања сигурности усмерен не само према државним органима већ и према свим грађанима.

- Још једном указујемо на тежину и сложеност послова Државног тужилаштва као органа гоњења учинилаца кривичних дела и других кажњивих дела и истовремено апелујемо на све државне институције и појединце да у оквиру својих права и дужности допринесу јачању јавне безбедности и опште сигурности грађана. Удружење државних тужилаца у остваривању циљева свог организовања предузима редовне активности на заштити права на самосталност и непристрасно обављање државнотужилачке функције, заштити угледа и достојанства професије и носилаца функција и унапређењу нивоа знања и искуства државних тужилаца, наводи се у реговању.

НЕМАЈУ ПАРА ЗА ПРИВАТНО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ

НА питање како је овај Цетињанин успео да прође неопажено, тужилац и портпарол ОДТ Цетиње Душко Милановић, за "Новости", одговорио је да ово тужилаштво, као ни многа, не обезбеђују припадници полиције, а да за ангажовње приватног обезбеђења немају средства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НЕШТО мање од годину дана после смрти легендарног глумца, јавност и Ђузине колеге нису знали где могу да запале свеће и однесу цвеће.

29. 09. 2022. у 18:04 >> 18:07

Коментари (0)

КИША ЈЕ ПАДАЛА НА КРСТОВДАН: Шта то значи по народним веровањима