ШЕСТ КАНДИДАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Састав будуће владе биће познат најкасније у петак, на чекању МУП и Министарство одбране

В. КАДИЋ

25. 11. 2020. у 07:52

ШЕСТ КАНДИДАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Састав будуће владе биће познат најкасније у петак, на чекању МУП и Министарство одбране

Зграда Владе Црне Горе

Мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић изјавио је да ће састав његовог тима бити познат најкасније до петка, а што се тиче кадровских министарских решења, још су на стенд-бају позиције министра одбране и унутрашњих послова, за које постоје по три кандидата.

Иако је листа "Црно на бијело", чланица победничке коалиције, освојила најмање мандата, још раније је познато да на те високе функције "пуца" њен лидер Дритан Абазовић. Уз то, готово је сигурно да ће он покривати и место потпредседника Владе, и то као једини политичар!

- Потпредседник Владе биће лидер ГП УРА Дритан Абазовић. Његова улога би била координација свих сектора безбедносне структуре. Постоје три дела, један који се налази у оквиру Агенције за националну безбедност, други у оквиру Управе полиције и трећи се тиче Министарства одбране и војно обавештајних акивности - саопштио је Кривокапић.

По оцени осталих чланица нове парламентарне већине, кандидовањем Абазовића у тим Здравка Кривокапића губи се смисао постојања експертске владе. Ради "мира у кући" али и због тога да се не дозволи нова шанса ДПС Мила Ђукановића да се опорави од изборног нокаута 30. августа, сви посланици ће гласати за нову владу.

- Посланици Нове српске демократије гласаће у Скупштини за нову црногорску владу. Међутим, чудно је да се 15 дана пред изборе не зна ко су све чланови новог кабинета - казао је Андрија Мандић, лидер Нове.

- За нас је коначно рушење режима Мила Ђукановића важније од свега, па и од односа који је мандатар показао не само према ДФ и НСД, него и према другим странкама које чине нову власт.

Данас ће бити настављени разговори представника нове власти и одлазећег тима Министарства финансија око буџета и других економских питања. Мандатар се нада да неће бити опструкције у вези са конципирањем буџета за наредну годину, "већ ће бити сарадња која би требало да допринесе побољшању живота грађана".

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић критиковао је такав однос нове власти према кадровима одлазећег режима Мила Ђукановића.

- Експерти иду на предавање код министра финансија из владе Душка Марковића. Где је њихов став о споразуму са ММФ и плану штедње? Где је предлог социјалне политике и борбе против сиромаштва? Да ли ће бити ревизија приватизација? Да ли ће зауставити шверц цигарета којима се буџет оштећује за десетине милиона евра или ће наставити са уградњом? Да ли ће апостоли разбити фармацеутску мафију и монополе који су довели до најскупљих лекова у региону? - саопштио је Медојевић.

ЗАПЛЕНА ИМОВИНЕ ТАЈКУНА?

- Где је план прихода од заплене имовине Ђукановића и осталих тајкуна прве и друге породице? Ради се о милијардама евра опљачканим од овог народа и државе - тврди Небојша Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)