РТВ "ТРЕСЕ" ВЛАСТ: "Варничење" у Колашину, проблеми међу члановима владајуће коалиције

М. С.

24. 11. 2020. у 06:21

ОСНИВАЊЕ РТВ "Колашин", већ месецима голица јавност у овом граду, а ових дана ствар се усијала дотле да би могло да дође до пуцања владајуће коалиције у овој општини, коју чине ДПС, Група бирача и СД, без обзира што је улог велики.

РТВ ТРЕСЕ ВЛАСТ: Варничење у Колашину,  проблеми међу члановима владајуће коалиције

Новости

Ново "усијање" је почело критиком коју је на рачун председника општине Милосава Булатовића (ДПС) и потпредседника Данила Меденице (СД), изрекао председник СО Милан Ђукић (Група бирача), уз тврдњу да његови одборници неће подржати да директор РТВ буде неко ко је у јавности отворено ширио политичку, националну и верску мржњу, а прозивкама се придружила и одборница Демократске Црне Горе Зорана Бакић, тврдњама о сумњивом трошењу новца у овој медијској кући.

Потпредседник Општине Колашин Данило Меденица, реагујући на саопштење председника Скупштине општине Милана Ђукића, истакао је да информација мора да стигне до сваког грађанина и да је постојање локалног радија насушна потреба и неопходност, као и да је бесмислено водити полемике око тока.

- Локални радио-емитер треба да буде у складу са Законом и са модерним европским медијским и демократским праксама, независан и да у његов рад и функционисање не треба да се меша ни извршна ни законодавна власт. Изабран је Савет радија са јасним, у закону и Статуту РТВ "Колашин" дефинисаним надлежностима и одговорностима, за који је гласао и сам господин Ђукић - каже Меденица. - У вези са постојањем оправдане сумње да локални јавни емитер може послужити као полигон за прекомерно партијско запошљавање у потпуности делим ту бојазан и слажем се са тим да се то не сме дозволити.

ПАРТИЈСКО ЗАПОШЉАВАЊЕ

МЕДЕНИЦА сматра да Ђукићу не смета сама могућност прекомерног запошљавања, већ његова немогућност да на тим местима запосли појединце из свог најужег окружења.

- Локални медији, које оснива Општина, неће бити партијска гласила која подижу тензије и промовишу политичку, националну и верску мржњу - категоричан је председник Скупштине општине Милан Ђукић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДАНАС ЈЕ ВАВЕДЕЊЕ, А ДУВА ЈАК ВЕТАР: Шта то значи по народном веровању