ВЛАДО ГЕОРГИЕВ О ЗАБРАНИ УЛАСКА У ЦРНУ ГОРУ: Не одустаје одлазећа власт ни од лажних оптужби, ни од прогона Срба

В. В.

23. 11. 2020. у 18:24

ВЛАДО ГЕОРГИЕВ О ЗАБРАНИ УЛАСКА У ЦРНУ ГОРУ: Не одустаје одлазећа власт ни од лажних оптужби, ни од прогона Срба

Фото: П. Милошевић

НАКОН што су из херцегновске Управе полиције поново донели одлуку о забрани уласка Влади Георгиеву у Црну Гору, и то након што су у Министарству унутрашњих послова Црне Горе оценили да је таква одлука "правно неодржива, незаконита, неуставна" за “Новости” је свој коментар дао и популарни кантаутор, херцегновски Барба, Владо Георгиев.

Саговорници „Новости“ у Херцег Новом кажу да је Владо "на тапету Монтенегрина још од времена референдума" јер је тада јасно и истрајно заговарао заједничку државу. Ове године се придружио литијама и пред манастиром Савина запевао Тамо далеко. Те "грехе" поједини не могу да му опросте.

- Не одустаје одлазећа власт ни од лажних оптужби против мене нити од прогона Срба, неистомишљеника - каже за „Новости“ Георгиев. - Рећи за мене да сам безбедносно интересантна личност, у најмању руку је скандалозно.

Певач очекује да ће забрана бити укинута када буде формирана нова Влада.

- Очекујем да ће нова Влада бити представник оне праве Црне Горе, државе Његоша, Светог Саве и Светог Василија, јер то су њени темељи. Наметнуто монтенегринство то није и не може бити. Показао је то народ на изборима. То је једноставно непроменљиво. Не могу чак ни оваквим поступцима мењати оно што јесам, не могу Србе претварати у нешто што они не желе да буду. Не пристају сви да мењају шифру свог постојања преко ноћи у новоцрногорску, монтенегринску, не могу брисати историју - поручује Барба.

Владу је из Херцег Новог поручено "буди стрпљив, поништиће ту забрану нова власт, а ти сачувај папире о забрани као пример бешчашћа".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)