ПОТРЕБНЕ СУ НАМ МОЛИТВЕ МИТРОПОЛИТА И ПАТРИЈАРХА: Књига жалости у Херцег Новом све пунија (ФОТО)

В. В.

22. 11. 2020. у 19:09

ПОТРЕБНЕ СУ НАМ МОЛИТВЕ МИТРОПОЛИТА И ПАТРИЈАРХА: Књига жалости у Херцег Новом све пунија (ФОТО)

Фото: В. В.

КЊИГА жалости поводом смрти његове светости патријарха српског Иринеја у Генералном конзулату Србије у Херцег Новом све је пунија.

 Нижу се дирљиве и искрене порука саучешћа.

Данас су се у њу уписали и председник Општине Будва Марко Бато Царевић и потпредседница Нове српске демократије и посланица у Парламенту Црне Горе Симонида Кордић.

- Смрт Патријарха српског оставиће дубоког трага на сва будућа дешавања - записала је Кордић.

Она је додала да је патријарх себе недвосмислено и несебично уградио у српство и православље и у афирмацију свих оних истинских и правих хришћанских вредности.

- Иза тако великих људи неминовно остаје један осећај празнине али, можда још важије од тога, остаје путоказ за све наредне генерације, за све који су га земаљски надживели, који је вредно следити управо ради афирмације помирења и љубави што је у темељу хришћанства - написала је она.

Фото: В. В.

 

Марко Бата Царевић написао је да је “Одлазак патријарха Иринеја за мене лично болан је тренутак и велики губитак, али је велики губитак и за српски народ и Српску православну цркву.“

- Јако је тешко јер смо практично у седам месеци изгубили протојереја ставрофора Момчила Кривокапића, митрополита Амфилохија и сада патријарха Иринеја. Вероватно Бог у своје скуте позива најбоље и ја се надам и желим да њихове душе почивају у рајским насељима и да заиста наставе да се моле за нас јер посматрајући данашњу ситуацију њихове молитве ће нам бити више него потребне - казао је Царевић.

Фото: В. В.

Књига жалости у Генералном конзулату Србије биће отворена и сутра од 11 до 15 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)