КРИВОКАПИЋ НАЈАВИО: Убеђен сам да ће Влада бити изабрана 2. децембра

Танјуг

12. 11. 2020. у 23:28

КРИВОКАПИЋ НАЈАВИО: Убеђен сам да ће Влада бити изабрана 2. децембра

Здравко Крибокапић / Фото Д. Миловановић

МАНДАТАР црногорске владе Здравко Кривокапић изјавио је данас да је убеђен да ће Влада бити изгласана 2. децембра, а да га забрињава једино то што је временски период дужи од онога што грађани очекују.

- Ја сам рекао да ћу до 8. новембра извршити своје обавезе и ја сам то и урадио. Имамо експертску Владу, ја сам испоштовао све рокове, а сада је то на парламенту - рекао је Кривокапић на ТВ Вијести.

Рекао је и да у предложеној Влади нема ниједног политичара. Кривокапић је коментарисао и оставку кандидата за министра унутрашњих послова Николе Терзића.

- Политичар је онај који се посветио професионално својим активностима, ја сам водио рачуна да се ниједан са листе министара не налази на листи која је била листа посланика. Ја не поседујем базе података и нисам могао да улазим у такву суштину - додао је.

На питање ко ће добити ресор МУП-а, након што је Терзић одустао, Кривокапић је одговорио да разговора са три кандидата, али да о томе не може још да говори.

На питање да ли је Дритан Абазовић дефинтивно његово решење за министра одбране, он је рекао да "не жели директно да одговори".

- Знам шта сам предложио. Разлог лежи у чињеници што сматрам да је то часно, поштено и правично и са најбољим намерама. То је за мене била најбоља мера да покушам да дођемо до консензуса - рекао је Кривокапић.

Додао је да ће Абазовић извесно бити потпредседник Владе и "мој заменик, али још није извесно да ће бити министар одбране".

Новости

Према његовим речима, "патриоте благо Црне Горе износе у Србију и купују виле и станове на ексклузивној локацији" и додао да се све то одвија преко две сестринске банке.

- Патриотизам који се испољава последњих дана је патриотизам лажне наде. Из Црне Горе се износе стотине милиона, те патриоте које су се заклињале у Црну Гору, и то најчешће завршава на рачунима у Србији где се купују виле, станови на ексклузивној локацији коју зову Београд на води и на тај начин се благо Црне Горе претаче у другу државу... Имам конкретна сазнања и врло брзо ћемо имати и доказе за то јер смо направили захтев који ће врло брзо показати да ли су те информације тачне и то не иде преко Централне банке Црне Горе него директно једна банка из Црне Горе која је сестринска другој пребацује огромна средства у Србију - казао је Кривокапић.

Ако желимо да гледамо напредак Црне Горе, дајмо да гледамо унапред...", рекао је Кривокапић и најавио план реорганизације.

- Неки од запослених у јавном сектору ће добити отпремнину, неки отићи у пензију, а неки у приватни бизнис... Они који раде свој посао одговорно, радиће и даље. Сигурно има 10 одсто оних који не долазе на посао, а плаћају их грађани за рад, а не нерад. Ниједан стручан службеник у било којем министарству не треба да страхује за свој посао - рекао је Кривокапић.

Фото: В. Н.

Он је рекао да неће формирати политичку партију, као и да Црна Гора мора да буде помирена.

- У тешком је раскораку, располућена по свим питањима... Поделе нигде не воде... - нагласио је Кривокапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)