ДУШКО МАРКОВИЋ ПОНОВО ЈУРИ ЦРКВУ Одлазећа власт у Црној Гори наставља са прогоном СПЦ

М. С.

12. 11. 2020. у 12:11

ДУШКО МАРКОВИЋ ПОНОВО ЈУРИ ЦРКВУ Одлазећа власт у Црној Гори наставља са прогоном СПЦ

Фото: Танјуг

ВЛАСТ која је упркос злоупотреби државних ресурса вољом народа смењена на парламентарним изборима 30 августа, наставља са прогоном Српске православне цркве, високих цркевнох достојанственика и верујућег народа.

У среду вече у полицији је саслушаван епископ буеносајрески и јужноамерички Кирило Бојовић, а полиција је кордонима чувала голи зид у подгоричком насељу Доња Горица од грађана који су пре тога на њему осликали Његошеву капелу на Ловћену, што је касније прекречено по „мудрој“ одлуци власти.


Мало потом, на твитер налогу Владе огласио се технички премијер Душко Марковић, који је за епидемију короне оптужио СПЦ.

-Одлазећи премијер Душко Марковић није пропустио прилику да у последњим данима свог мандата оптужи нову парламентарну већину и свештенство Српске православне цркве за ширење вируса корона које се дешава ових дана.  Заборавио је Марковић патриотске скупове на Цетињу и у Подгорици које су његове присталице организовале како би заштитиле Црну Гору од "непријатеља". Заборавио је да су тим скуповима присуствовале десетине државних и локалних функционера ДПС-а и на тај начин демонстрирале колико поштују, односно не хају за мјере и препоруке Националног координационог тела за заразне болести. Било би добро да Марковић схвати да је претварањем Националног координационог тела за заразне боолести у испоставу ДПС-а и због читавог низа погрешних корака, ово тело трајно изгубило поверење грађана и да се пропусти не могу надоместити тиме што ће се кривица пребацити на политичку конкуренцију и цркву, саопштено је из Социјалистичке народне партије Црне Горе, из које сматрају да ''први корак нове власти мора бити распуштање НКТ-а, односно политичких представника тренутне опозиције који су у њему, и његово што хитније постављање на здраве основе како бисмо се на прави начин ухватили у коштац са корона кризом која хвата све више маха''.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Zoran

13.11.2020. 13:28

@Alex.Da u to Creme je bio kao osvesten Srbin.."Srbovao" po studenskom domu..isao na knjizevne veceri Vuka Draskovica tada perjanicu "osvescene nacionalne svesti"..kao i svi dukljani..dok se jednog dana nosu probudili i shvatili..kako oni nisu Srbi..I kao svi konvertiti i otpadnici od korena i istine odlikuje ih mrznja..