ДРИТАНУ ПРИПАО МУП? У новој црногорској влади још упражњено место министра полиције

В. КАДИЋ

11. 11. 2020. у 21:44

ДРИТАНУ ПРИПАО МУП? У новој црногорској влади још упражњено место министра полиције

Фото архива

НЕОЧЕКИВАНО повлачење кандидатуре за министра унутрашњих послова подгоричког адвоката Николе Терзића у новој Влади Црне Горе, неколико дана уочи најављеног гласања у државном парламенту, заљуљало је кабинет мандатара Здравка Кривокапића.

Терзић је као нестраначка личност требало да покрије тај ресор и лично га је предложио Кривокапић. Разлог за одустајање Терзић је сам објаснио.

- Истицано је да сам представник некаквих медијских тајкуна и финансијских олигарха, или да сам искористио кумство и пријатељство да бих дошао на позицију - рекао је Терзић. - Јавност мора да зна да ја у животу нисам ни упознао већину људи које одређени представници нове већине помињу, а ове које познајем, познајем толико да немамо ни размењене бројеве телефона.

Ко ће узети "врућ кромпир" и преузети кандидатуру за место министра унутрашњих послова?

У среду се у Подгорици могла чути варијанта да би на ту функцију могао доћи Дритан Абазовић, лидер Грађанског покрета УРА и носилац листе "Црно на бијело"!

- Могуће је да се направи рокада и да Абазовић, који је тренутно у изолацији због заразе вирусом корона, место министра одбране препусти Крсти Перовићу, који је до сада био ангажован у том ресору, а да он преузме МУП - речено је "Новостима" незванично у овој коалицији.

Ово не би било никакво изненађење с обзиром на то да је и сам Абазовић истицао да ни по коју цену УРА, на чијем је челу, и коалициона листа "Црно на бијело" неће дозволити да неко други, осим њих, контролише безбедносни сектор Црне Горе. Повлачење Терзићеве кандидатуре изненадило је и лидере Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Кнежевића.

- Ми ћемо гласати за Владу Здравка Кривокапића, јер када смо већ дали реч, тако ће бити. Демократски фронт је прошао кроз страшан прогон тако да не знам какав то прогон трпи кандидат за министра МУП-а па се повукао. То је избор мандатара Кривокапића и ми се у то не мешамо - изјавио је Кнежевић.

Повлачење Николе Терзића са места кандидата министра полиције у Демократској партији социјалиста доживели су као расуло у кабинету мандатара и комплетној новој парламентарној већини.

- Потпуно је јасно да нова влада нема људе и капацитет да се носи са озбиљношћу тренутка и одговорношћу која је пред њима - поручио је Милош Николић, посланик ДПС-а у црногорској скупштини.

О ВЛАДИ 2. ДЕЦЕМБРА

СЕДНИЦА Скупштине Црне Горе на којој ће се расправљати о избору нове владе одложена је за 2. децембар, саопштио је председник Скупштине Алекса Бечић. Седница на којој ће бити разматране измене Пословника, како је раније и договорено, биће одржана 23. новембра.

Колегијум председника Скупштине Црне Горе одлучио је да се 24. новембра одржи седница Парламента на којој ће мандатар Здравко Кривокапић представити програм и састав нове владе. Међутим, ДПС, СДП, "црногорске патриоте и комити" захтевали су да се датум одржавања седнице промени јер се овај датум поклапа са 102. годишњицом Подгоричке скупштине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)