ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ! Војска стигла на Сињајевину, чувари планине поручују: Прво ће морати да гађају нас, спремни смо да погинемо!

Novosti online

10. 11. 2020. у 21:12

ЦРНОГОРСКИ војници улогоровали су се данас на Сињајевини, на катуну Бунарине, удаљеном непуна два километра од места на ком су чувари те планине већ 26 дана.

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ! Војска стигла на Сињајевину, чувари планине поручују: Прво ће морати да гађају нас, спремни смо да погинемо!

Фото: Министарство

То су саопштили из Грађанске иницијативе Сачувајмо Сињајевину, истичући да је Војска направила логор на стотињак метара од куће једног од чувара планине и покретача те иницијативе.

Према њихивим информацијама, Војска је добила наређење Министарства одбране да у наредних пар дана изведе вежбу гађања минобацачима, упркос противљењу мештана, катуњана и еко-активиста.

- Одлазећи  министар Предраг Бошковић изгледа да је умислио да је важнији од грађана чијим жељама се упорно противи и чије здравље урушава упорним инсистирањем да одржи вежбу. Његово инсистирање да испроба минобацаче на Сињајевини постаје толико сумњиво, да нас тера да помислимо да се иза њега крије неки корупционашки уговор који је потписао са државама савезницама. Другог објашњења нема и надамо се да ће нова власт испитати то, али и наводно договорену војну вежбу коју је планирао да одржи у мају 2021. године - казали су из ГИ СС.

Они поручују да су спремни животом да бране планину која је вековима хранила њихове претке.

- Наша војска ће морати да гађа прво у нас, који смо од 16. октобра на Маргити, а потом да настави са вежбом. Ако су на то спремни, онда то није наша, већ војска једне особе - одлазећег министра, који је свуда гђе је био оставио расуло. Позивамо их да не слушају његова суманута наређења, већ да стану уз народ што и јесте њихова дужност. Грађане Црне Горе, којима је напредак ове државе битан, позивамо да дођу на Маргиту и са нама стану у одбрану планине како бисмо је скупа сачували за наше потомке - казали су из ГИ СС.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)