АКЦИЈА У ПОЛИЦИЈЕ: Сакционисан 431 возач, а 207 возила искључено из саобраћаја

Б.Дабић

10. 11. 2020. у 14:23

АКЦИЈА У ПОЛИЦИЈЕ: Сакционисан 431 возач, а 207 возила искључено из саобраћаја

FOTO: Depositphotos

У АКЦИЈИ саобраћајне полиције „Стоп нерегистрованим возилима " која је спроведена у црногорским градовима контролисано је 2.708 возила.

Због почињених прекршаја на путевима санкционисан је 431 возач од чега је 207 возила искључено из саобраћаја. Овај податак посебно забрињава имајући у виду ризике и последице које могу изазвати возачи који управљају нерегистрованим и технички неисправни возилима поред тога што оваквим понашањем свесно крше закон и доводе у опасност, како своје животе, тако и живите својих сапутника и осталих учесника у саобраћају.

-У оквиру планираних мера и активности у циљу унапређења стања у области безбедности друмског саобраћаја, службеници саобраћајне полиције су у црногорским градовима спроводили оперативну акцију „Стоп нерегистрованим возилима ".

Циљ акције је био појачана контрола свих категорија возила са посебним акцентом на проналажење возила којима је истекла важност регистрације а која као таква супротно закону учествују у саобраћају. Током реализовања акције контролисано је 2.708 возила.

Због почињених прекршаја у складу са Законом о безбедности саобраћаја на путевима санкционисан је 431 возач од чега је 207 возила искључено из саобраћаја, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Полиција апелује на возаче да поштујући саобраћајне прописе допринесу својој и безбедности осталих учесника у саобраћају. Управљање нерегистрованим и технички неисправним возилом у јавном саобраћају, наводе из Управе полиције, не може имати било какво рационално оправдање.

Службеници саобраћајне полиције ће, у складу са Законом, поред редовних активности, наставити са спровођењем појачаних контрола и циљаним акцијама како би се неодговорно понашање појединих возача и осталих учесника у саобраћају свело на најмању могућу меру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)