АКО НЕ МОЖЕ СВАДБА У ЗАВИЧАЈУ, МОЖЕ У АЛБАНИЈИ Житељи Улциња организују весеља у Скадру

Б. Дабић

10. 11. 2020. у 11:30

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација погоршана је у Остросу због чега Општински тим за заштиту и спашавање одлучио да се затвори школа и пијаца у овом делу барске општине.

АКО НЕ МОЖЕ СВАДБА У ЗАВИЧАЈУ, МОЖЕ У АЛБАНИЈИ Житељи Улциња организују весеља у Скадру

Фото: Б.Д.

Пре 20 так дана у Остросу није било оболелих, а тренутно је инфицирано 30 житеља овог краја


Погоршана епидемиолошка ситуација у Остросу, око 30 инфицираних  разлог су за увођење рестриктивних мера, како би се спречило даље ширење инфекције. Министарство просвете је дало сагласност да се услед погоршане епидемиолошке ситуације затвори школа, и да се настава у наредних 14 дана организује онлине.

Због погоршане епидемилошке ситуације у Остросу, у понедељак је заседао Општински тим за заштиту и спашавање, у ужем саставу,  којим председава председник Општине Душан Раичевић. На предлог председника Општине донета је одлука да од среде буде затворена пијаца у Остросу, као и да се свакодневно пере и дезинфикује главна улица у овој месној заједници.

Директорица Дома здравља др Бранка Пурлија информисала је Тим да је у Остросу отворена ЦОВИД амбуланта, у којој ће уз др Ганимету Хоџу волонтирати још два лекара, а данас је још један доктор изразио спремност да помогне и прикључи се колегама у Остросу. Амбуланта је опремљена свим потребним медицинским материјалом, заштитном одећом, а достављени су и антиген тестови.

Епидемилог др Љиљана Јовићевић је подсетила да није потребно да сви из породице евентуално заражене особе буду тестирани, али да сви морају бити изоловани. О свему томе, нагласила је, одлучују лекари у амбуланти у Остросу, који су у сталном контакту са Епидемиолошком службом барског Дома здравља.


ИДУ НА СВАДБЕ И У АЛБАНИЈУ

Према сазнањима Новости, разлог погоршане епидемиолошке ситуације у Остросу су свадбе и славља којима је присуствовао велики број грађана.


Није тајна да има житеља Крајине, Улциња који одлазе у суседни Скадар у Албанији и тамо организују свадбе на којима присуствује  на стотине гостију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)