Докторка која је лечила Амфилохија саслушана због оца Митровића

Танјуг

04. 11. 2020. у 19:05

Докторка која је лечила Амфилохија саслушана због оца Митровића

Клинички центар Црне Горе

НАЧЕЛНИЦА Пулмолошке клинике Клиничког центра Црне Горана, Јелена Боровинић Бојовић, саслушана је данас у Центру безбедности Подгорица и нагласила да нема никаквих сазнања о тврдњама неких медија да је старешина храма Христовог васкрсења Драган Митровић, заражен короном, наводно напустио болницу и присуствовао сахрани митрополита Амфилохија.

Боровинић Бојовић је, наводе подгоричке Вијести, саслушана у својству грађанке. "Државни тужилац у Основном државном тужилаштву већ је дао налог полицији да прикупи одређене податке и обавештења у циљу утврђивања свих чињеница и околности предметног догађаја и доношења одлуке", саопштено је Вијестима из ОДТ.

Боровинић Бојовић потврдила је подгоричком дневнику да је саслушана и истакла да сматра да је цео поступак који се против ње води, како каже, "крајње неутемељен, малициозан и очигледно представља очајнички атак одлазећег режима".

Она је Вјестима рекла да су полицијски инспектори били коректни и професионални.

- Ја сам лекар који лечи најтеже оболеле од ковида од почетка епидемије и никада нисам била члан НКТ-а, нити Кризног штаба, нити сам дужна да одговарам на питања везана за организацију рада у КЦ ЦГ -  казала је Боровинић Бојовић.

Додала је да је "јасно о каквој је фарси реч".

Подсетила је да поједини чланови НКТ-а и Кризног штаба, који су позивали и присуствовали тзв "патриотским скуповима", никада и ни у једном својству нису позвани да дају било какву изјаву.

- Ја сам данас у оквиру своје изјаве поновила да према мојим сазнањима пацијент, отац Драган Митровић, није напуштао Ковид центар, нити је напуштао КЦ ЦГ, нити сам га ја видела приликом испраћаја и сахране митрополита Амфилохија. Све остало су злонамерна нагађања и неутемељене конструкције - казала је Боровинић Бојовић.

И Митрополија црногорско-приморска је раније данас саопштила да отац Митровић није био на сахрани митрополита Амфилохија, нити је на било који начин био ангажован на њеној организацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)