МИЛАЧИЋ ПИСАО ИРИНЕЈУ: Народ Црне Горе већ је изабрао будућег митрополита!

Novosti online

04. 11. 2020. у 16:16

МИЛАЧИЋ ПИСАО ИРИНЕЈУ: Народ Црне Горе већ је изабрао будућег митрополита!

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Праве Црне Горе и посланик Марко Милачић, у отвореном писму патријарху СПЦ Иринеју каже да је народ Црне Горе већ изабрао владику никшићко будимљанског Јоаникија за наследника митрополита Амфилохија.

- Устројство Српске православне цркве у избору новог митрополита Црне Горе има свој записан ред, али молим Вас да знате, Ваша Светости, народ Црне Горе је већ изабрао свог будућег митрополита - написао је Милачић у писму патријарху Иринеју и истакао да је то владика Јоаникије.

Милачић наводи да су митрополит Амфилохије и владика Јоаникије изборили народну борбу са паролом "не дамо светиње", а да је митрополит ту народну борбу, како каже, платио и животом.

Милачић пише да је владика Јоаникије стао у ред најпрогоњенијих у историји и да, док православни у Црној Гори уз себе имају владику Јоаникија, ни митрополит Амфилохије, каже, више није мртав.

Народ је, наводи, мимо реда и правила изабрао митрополита по дужи, јединог ког ће следити, јединог ког ће народ, након смрти свог духовног оца, прихватити.

(ЦДМ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)