МИЛО ЂУКАНОВИЋ ИЗЈАВИО САУЧЕШЋЕ: Делатност митрополита Амфилохија у Црној Гори цениће историја

Тањуг

30. 10. 2020. у 16:04

МИЛО ЂУКАНОВИЋ ИЗЈАВИО САУЧЕШЋЕ: Делатност митрополита Амфилохија у Црној Гори цениће историја

Фото: Архива ВН

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић упутио је данас поподне поводом смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија изразе саучешћа Митрополији црногорско - приморској, свештенству, монаштву и верницима Српске православне цркве у Црној Гори.

Он је навео да је са жаљењем примио вест о смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија и истакао да је он као великодостојник СПЦ био актер и сведок бурних процеса крајем прошлог и почетком овог века, како у Црној Гори, тако и на просторима бивше Југославије.

- Укупну делатност митрополита Амфилохија у Црној Гори цениће историја. Из дугог периода наше сарадње, током којег смо размењивали мишљења о важним питањима за развој савремене Црне Горе, памтићу његов допринос стварању позитивне атмосфере уочи референдума на којем је наша земља обновила независност мирним и демократским путем - навео је Ђукановић, саопштено је из његовог кабинета.

Он је саосећања изразио и митрополитовим најближима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Dragan

31.10.2020. 14:25

I ja ću pamtiti njegov konstruktivan doprinos smeni do juče aktuelne vlasti i držanja do casti Srba u Crnoj Gori kao i obnove crkava i jacanja institucije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ! Slava i hvala !