ТОМЕ СЕ НАЈВИШЕ РАДОВАО: Само неколико дана пред смрт митрополиту Амфилохију се испунила највећа жеља

Новости онлине

30. 10. 2020. у 11:32

ТОМЕ СЕ НАЈВИШЕ РАДОВАО: Само неколико дана пред смрт митрополиту Амфилохију се испунила највећа жеља

Фото: Новости Архива

УСНУО је у Господу наш митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић, али је дочекао да му се испуни једна од највећих жеља коју је имао, и то само неколико дана пред смрт.

Блаженпочивши митрополит је за "Новости" 2017. године, на питање да ли има нешто чему би се посебно радовао, одговорио овако:

- Рећи ћу вам... Радовао бих се да се радови, који предуго, предуго трају на Храму Светог Саве, заврше барем до 2019. То је велики јубилеј аутокефалности наше цркве.

Иако радови нису завршени прошле године, по жељи митрополита, пре недељу дана засијао је велелепни мозаик у храму и грађевинске скеле из унутрашњости су уклоњене, што је практично означило завршетак вишедеценијских радова на светињи.

Површину од чак 15.000 квадратних метара заузимају импресивни портрети Исуса Христа, Богородице, призори из Старог и Новог завета, ликови српских светитеља...

Ентеријером доминира златни сјај милиона комадића стакла и племенитог камена свих боја, уграђених у вишеметарске фигуре и ликове, импресивне по димензијама и уметничком изразу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)