КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ! Овако је Митрополит Амфилохије певао чувену СРПСКУ ПЕСМУ (ВИДЕО)

Novosti online

30. 10. 2020. у 09:17

КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ! Овако је Митрополит Амфилохије певао чувену СРПСКУ ПЕСМУ (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин/Милена

У КЛИНИЧКО Болничком Центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско- Приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије посетио је крајем септембра ове године село Брскут поводом славе цркве Рождества Пресвете Богородице, где је служио литургију.

Након литургије митрополит Амфилохије је током прославе са мештанима тог села запевао песму о нашој окупираној земљи - "Јечам жњела Косовка девојка". Као што се види на снимку, поред њега је седео и политичар Марко Милачић.

Амфилохије је током свете литургије у беседи истакао да он поштује власт, али не све властодршце.

- Ја поштујем власт, она је призив на поредак међу људима. Међутим, није сваки властодржац за поштовање, он је за поштовање као човек, али не и његов злочин и његова идеологија лажна и безбожна. Не може бити за поштовање она идеологија која одриче Бога, која се одриче вечног и непролазног људскога достојанства - истакао је митрополит.

Да је ова песма изузетно драга митрополиту сведочи и то што није први да је пева. И пре четири године владика се ухватио микрофона и запевао приликом освештавања манастира светог Јована Владимира у селу Курило у Зети.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)