МИЛА БИХ РАДО КРСТИО У ОСТРОГУ: Овако је Амфилохије говорио о Ђукановићу

Новости онлајн

30. 10. 2020. у 09:17

МИЛА БИХ РАДО КРСТИО У ОСТРОГУ: Овако је Амфилохије говорио о Ђукановићу

Фото: Архива

ЈУТРОС у 8 и 20, у Клиничко-болничком центру Црне Горе преминуо је митрополит Амфилохије Радовић.

Митрополит Амфилохије често је у својим интервјуима говорио о Милу Ђукановићу. 

- Даровит је човек, успео је да уради много тога, али исто тако многе од суштинских ствари које ради или је урадио не би учинио да је био крштен код ћивота Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког. Ево прилике да га крстимо, па ће другачије да се бави политиком и другим вредностима. Надам се да ће ово прочитати. Није он без дамара да не чује.

Ово је, у разговору за "Новости", 2017. године поручио архиепископ цетињски и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који никако и никада није могао да прикрије тугу што је режим у Подгорици 2008. године признао независност лажне државе Косово, и то баш у време када је Ђукановић био премијер.

- Ту одлуку није донела Црна Гора. Знам да 90 одсто црногорског народа тако не мисли, остајући верно духовним и моралним вредностима вековне Црне Горе. Признали су такозвано независно Косово и на тај начин признали паљење на стотине храмова по црногорској Метохији, убиства и силовања.

Подсетимо, како су саопштили из Митрополије црногорско-приморске, сви детаљи сахране митрополита Амфилохија биће накнадно саопштени. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)