СВЕТОМ ПЕТРУ ЦЕТИЊСКОМ ПОЛАЖЕМ РАЧУНЕ: Велики Ђедо био је свестан тежине своје улоге - овако је о томе говорио

Новости онлајн

30. 10. 2020. у 08:55 >> 13:42

СВЕТОМ ПЕТРУ ЦЕТИЊСКОМ ПОЛАЖЕМ РАЧУНЕ: Велики Ђедо био је свестан тежине своје улоге - овако је о томе говорио

Фото: Архива

У КЛИНИЧКО Болничком Центру Црне Горе, јутрос у 8 и 20, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско- Приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије.

Митрополит Амфилохије био је духовни вођа и пастир верујућег народа у Црној Гори. 

Када је говорио о својој улози, видело се да је свестан колико је она велика и тешка. 

Тако је једном приликом, 2017. године, у интервјуу за "Вечерње новости" митрополит Амфилохије објаснио која је његова улога и коме једино полаже рачуне.

- Митрополити цетињски имају своју тежину и сада се ја морам бринути о свом народу. Нико се не пита што се папа бави свим могућим питањима светским, моралним, друштвеним. А која је разлика између римског папе и митрополита цетињског Амфилохија? Увек када кренем са Цетиња узмем благослов од Светог Петра Цетињског и у повратку њему полажем рачуне. Поштујем ја власт, али он ми је на првом месту - рекао је тада митрополит. 

Како је саопштено из Митрополије црногорско-приморске, сви детаљи у вези са сахраном високопреосвећеног Митрополита биће ускоро објављени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Biljana

30.10.2020. 10:15

Amin. Sv.Petar Cetinjski je primio tvoju složenu, pravdoljubivu I bogoljubiv dušu u rajska naselja. Slava ti I hvala za sve što si uradio za vreme svoga Bogom nadahnutog pastirovanja. Počivaj u miru Hristov stradalniče.