ПОСЛОДАВАЦ ИМ ДУГУЈЕ 800 ГОДИНА РАДНОГ СТАЖА: Још један протест некадашњих радника Вектра Боке

В. В.

29. 10. 2020. у 19:18

ПОСЛОДАВАЦ ИМ ДУГУЈЕ 800 ГОДИНА РАДНОГ СТАЖА: Још један протест некадашњих радника Вектра Боке

Фото: В. Вујновић

ЈОШ један протест некадашњих радника Вектра Боке организаван је испред хотела "Плажа" тачно у подне.

Учесници протеста поновили су  да су њихова потраживања из радног односа приоритетна и да исплата према одлуци Уставног суда мора бити пре свих осталих поверилаца. Чуо се и податак да тренутно  запосленима у овој фирми послодавац дугује плате још од новембра прошле године.

Некадашњи радници указали су опет да део њих  не може да регулише пензију. Сматрају да им припадају и отпремнине. Тврде да је више од 200 породица угрожено јер не могу да добију ни оно што су зарадили.

 

Вектра Бока  у стечају је од 2015. године. План реорганизације је активан од 2017. До сада су исплаћени повериоци првог и другог исплатног реда као и друга рата радничких потраживања из трећег исплатног реда.

Рачун Вектра Боке  блокиран је на 1, 5 милиона евра.

Председник НВО Бивши радници Вектра Боке, Ђорђе Рајак подсећа да није враћено 25 милиона евра које су присвојили одмах након приватизације ХТП Бока, тачније ставили су под хипотеку Бокину имовину, али за рачун кредита неких других фирми.

Менаџмент је према њиховим речима пребацио пет милиона евра од продаје имовине Вектра Боке  на рачун Вектра Инвестменст. Упркос обећању да ће  новац бити враћен до 7. фебруара како би се намирили повериоци, те паре до данас нису враћене.

Рајак тврди да им послодавац дугује преко 800 година радног стажа. У најмању руку тужно звучи податак дас у многи преминули а  нису остварили права која суи м припадала из радног односа:

- Уништено нам је достојанство и право на нормалан живот, а не знамо где је новац од пореза и доприноса, ко га је присвојио и у којој ташни је однесен,казао је Рајак.

По ко зна који пут бед одјека остаје апел упућен тужилаштву да се укључи уовај процес и испита наводе радника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)