АМФИЛОХИЈЕ ОТЕЖАНО ДИШЕ: Има болове у грудном кошу - нове информације о здравственом стању митрополита

В.К.

29. 10. 2020. у 14:06

АМФИЛОХИЈЕ ОТЕЖАНО ДИШЕ: Има болове у грудном кошу - нове информације о здравственом стању митрополита

Фото Танјуг-АП

ПРИЛИКОМ јутрошњег контролног прегледа митрополита Амфилохија примећено је да мало отежаније дише уз бол у грудном кошу.

Одмах су урађене све анализе. Такође и скенер плућне артерије и скенер плућа. Снимак је показао да је узрок отежаног дисања и бола појава ваздуха у средогруђу или пнеумомедиостинум, који се често јавља у  ситуацијама у којима пацијент има осетљива плућа због дужине трајања упалног процеса и који су на кисеиничкој терапији дужи период а готово је неизбежан када се ради о старијим пацијентима, саопштили су из митрополије црногорско-приморске.

Наводе да митрополит није прикључен на респиратор и користи и даље мод неинвазивне вентилације, што значи да плућа обављају нормално своју функцију.Скенер плућа и плућних артерија је показао да нема тромбозе а бронхоскопски налаз да су дисајни путеви чисти. Налаз на срцу је такође добар.

Митрополит Амфилохије се од 6. октобра налази на болничком лечењу од болести узроковане коронавирусом.

-Молимо се Господу нашем Исусу Христу, лекару душа и тела наших да и високопреосвећеном митрополиту Амфилохију и свим болнима подари брз опоравак, поручују из Митрополије црногорско-приморске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)