ДФ О МИЛУ И УБИСТВУ ПУКАНИЋА: Ђукановић би одавно био процесуиран за своја злодела у правној држави

В. К.

28. 10. 2020. у 15:56

ДФ О МИЛУ И УБИСТВУ ПУКАНИЋА: Ђукановић би одавно био процесуиран за своја злодела у правној држави

Foto AP

ЈОШ један показатељ да се правосуђе у Црној Гори налази на најнижим гранама и колико је у поданичком односу према председнику ДПС-а, је да СДТ или ВДТ нису ништа рекли у вези тешких оптужби изнетих у ,,Националу'', да је Мило Ђукановић налогодавац убиства Ива Пуканића.

СДТ и ВДТ само показују о каквим се корумпираним креатурама ради, када не смеју направити чак ни чувени ,,извиђај'' или обавити информативни разговор са Ђукановићем. ДФ нимало није изненадило оно што се појавило у ,,Националу'', јер годинама указујемо и упозоравамо на ту спиралу злочина и криминала која је владала у Црној Гори и која је у смрт одвела на десетине људи, наводи се у саопштењу Демократског фронта, оцењујући да је важно да врх бившег режима зна да ће тај политички савез урадити све да се сви ови случајеви што прије реше, „иако су Ђукановић и његове ведете у судству, тужилаштву и полицији годинама радили све како би опструирале решавање ових злочина.“

- Памти Црна Гора италијанске "туристе'', шверц цигара, оружја, људи и много чега другог, до првих тајкуна који су се богатили на рачун ,,приватизација'' и пљачке грађана, формирање криминалних кланова, ликвидације...У свему томе, доминантно, своје прсте има црногорски режим на челу са Ђукановићем. И зато смешно изгледа када се његов кабинет ишчуђава због онога што се појавило у ,,Националу'', када тих оптужби на рачун председника ДПС-а има и биће на десетине, па и стотине.  

- У некој правној држави, Ђукановић би одавно био процесуиран за многа злодела, али партијско тужилаштво, судство и полиција, као најболније тачке Црне Горе, примери су како се професија продаје и издаје зарад служења једном човеку. Зато нова власт мора извршити корените реформе, законски се обрачунати са корумпираним кадровима и људима из правосуђа и полиције који су радили за мафију и ДПС, и онда се може кренути у снажну и бескомпромисну борбу против организованог криминала. А тада ће се открити и ко је све убијао по Црној Гори, ко су налогодавци и ко је из политике био дио тих злочина. Ту борбу могу водити само људи који су на својој кожи осетили како функционише то зло, а не они који су годинама све посматрали из удобних фотеља или са дистанце, да би данас убеђивали јавност да су експерти. Превише су зла ДПС и криминалне групе које су повезане са врхом те партије направиле Црној Гори и потребна је храброст и одлучност да би се све то размонтирало и процесуирало, и да би се политичко-криминална хоботница уништила - поручују из Демократског фронта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)