НАЈНОВИЈИ ИЗВЕШТАЈ О АМФИЛОХИЈЕВОМ СТАЊУ: Ево када ће бити скинут са кисеоника

В.К.

26. 10. 2020. у 20:31

МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Амфилохије и даље се налази на болничком лечењу у Клиничко-болничком Центру Црне Горе где се опоравља од упале плућа изазване коронавирусом.

НАЈНОВИЈИ ИЗВЕШТАЈ О АМФИЛОХИЈЕВОМ СТАЊУ: Ево када ће бити скинут са кисеоника

Фото: AP Photo/Risto Bozovic

По речима лекарског тима Митрополит Амфилохије се опоравља планираном динамиком. Сви налази су у побољшању па је у процесу постепено смањивање нивоа кисеоника, чије се дефинитивно скидање очекује у наредним данима.

Једно од најчешћих питања које се поставља након сазнања да је Митрополит негативан на коронавирус је када се очекује Митрополитов излазак из болнице?

Лекари истичу да је у овом моменту то незахвално прогнозирати и да је за њих много важније да се тренд опоравка настави у добром правцу и постепено као и до сада. Митрополит је доброг општег стања и видан је свакодневни напредак и у том погледу.

Природа болести и године пацијента и даље су фактори који нас опомињу на опрез и стрпљење, као и на сагледавање и праћење ситуације са пецијентима из дана у дан. Досадашње искуство је показало да је успех у лечењу већи уколико опоравак тече у константном али благом и свакодневном прогресу. Управо такав је опоравак митрополита Амфилохија.

Митрополит је под сталним љекарским надзором који спроводи комплетан терапијски поступак. На болничком лечењу се налази од 6. октобра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)