ПО ЗЕЛЕНИШ У ИГАЛО: Затворена херцегновска пијаца због реконструкције koју ће завршити у новембру

В. В.

27. 10. 2020. у 06:47

ПО ЗЕЛЕНИШ У ИГАЛО: Затворена херцегновска пијаца због реконструкције koју ће завршити у новембру

Ускоро тезге у новом руху / Фото Б. Дабић

БЕЗМАЛО месец Новљани ће бити без зелене градске пијаце. Она је привремено затворена и већ је почело уређивање овог невеликог, али лепог простора. Отварање је најављено за средину новембра, а до тада биће, уз реконструкцију, постављени нови штандови и отворена рибарница.

Решење о привременом затварању донето је на основу одлуке Одбора директора Комуналног стамбеног предузећа и сагласности општинског Секретаријата за комуналне делатности. У овом периоду радиће пијаца у Игалу, радним данима од седам до 15, суботом од шест до 15 и недељом од осам до 13 часова.

Сви закупци тезги на херцегновској пијаци, док траје адаптација, могу да користе продајна места у Игалу. Од 15 октобра до 30. новембра закупцима тезги и пословних простора на Градској пијаци у Херцег Новом не обрачунава се месечни најам. Закупци који се одлуче да користе тезге у Игалу плаћаће искључиво таксу за дневни најам.

- У делу зелене пијаце биће постављено 30 нових штандова који су спремни. У току је и дефинисање нових садржаја на пијаци за које сматрамо да ће у великој мери оживети тај простор, објаснила је раније Јасмина Коњевић, директорка Комуналног стамбеног предузећа. - На наше дугогодишње инсистирање и уз помоћ закупаца, добили смо сагласност од руководства Општине и раде се нови правилници који би подразумевали субвенционисање дела закупа тезги регистрованих пољопривредних произвођача. Жеља нам је да се произвођачи врате на пијацу јер их имамо у залеђу и на Луштици, како због наших грађана који би добили квалитетан производ током целе године али и због туризма - каже Коњевићева.

ДУГО ЧЕКАЛА ОБНОВУ

У ХЕРЦЕГНОВСКУ пијацу, која је формирана тридесетих година прошлог века, годинама није много улагано. Старе и дотрајале тезге покривале су прелеп камен којим је овај простор поплочан. Скривале су камену пластику на појединим фасадама, затварале лепу визуру града. С друге стране пленила је она медитеранском живошћу, гужвом, жамором, патином која ће по свему судећи бити сачувана у најлепшем облику.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)