ПРОТЕСТ ПОДРЖАЛИ ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ: Угоститељи из Улциња траже отварање објеката

Б.Дабић

26. 10. 2020. у 15:23

ПРОТЕСТ ПОДРЖАЛИ ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ: Угоститељи из Улциња траже отварање објеката

Фото: Б. Д.

УГОСТИТЕЉСКЕ објекте у Улцињу треба отворити. Уколико Национално кординационо тело не донесе одлуку да се угоститељски објекти отворе данас, јер је званично број инфицираних испод 800 на 100.000 становника, угоститељи из најјужнијег црногорског приморског града ће то урадити самоинцијативно пошто је улцињска економија на “издисају”.

Ово је поручено са протеста угоститеља Улциња који је одржан данас испред зграде општине.

Угоститељи поручују да је економска ситација у Улцињу јако тешка и захтевају да им се омогући да раде

Председник општине Улцињ Љоро Нрекић подржао је угоститеље, власнике кафића и ресторана истичући да угоститељске објекте у Улцињу треба отворити што образлаже поред осталог податком да на 100 хиљада становника у овом граду број инфицираних је 718.

-Кафане и ресторане треба отворити већ данас, поручио је председник Општине Улцињ Љоро Нрекић.

Он је рекао да је број инфицираних особа у општини Улцињ опао и да износи испод 800 на 100.000 становника, те да надлежни органи треба да донесу одлуку у складу са тим.

-Неко се из Института за јавно здравље оглушио на наведене податке. Мора се озбиљније радити и редовније ажурирати подаци. Знамо да је корона узела доста младих живота, тешко је породицам које су избубиле најрођеније, али морамо да живимо, морамо да живимо са вирусом, и морамо да радимо поштујући мере НКТ-а, дистанцу, и остале препоруке. Епидемиолошка ситуација у Улцињу је сложена, али живот мора да иде даље. Локали нису допринели зарази,казао је Нрекић.

Челници општине Улцињ замерају што нема ажурирања података оздрављених у овом граду. Нрекић је апеловао на ИЈЗ да данас иницира предлог НКТ да се отворе угоститељски објекти у Улцињу

Угоститеље из Улциња су подржале колеге из других црногорских градова- Будве, Нишића, Подгорице…

Из Удружења угоститеља Улциња су казали да они траже само да раде и да су добили подршку од својих колега из других градова у Црној Гори.

Подсетимо, због сложене епидемиолошке ситуације у Улцињу су од 19.октобра заворени сви угоститељски објекти, као и школе.

Представник угоститеља улциња Алсан Луњи потврђује да је економска ситуација у Улцоињу изузетно тешка након незапамћено лоше летње туристичке сезоне.

-Није циљ да угрозимо епидемиолошку ситуацију, знамо које су препоруке и мере НКТ-а и то се поштује. Међу нама нема инфицираних, и наш циљ је да радимо, да заштитимо радна места, предузетнике, мала и средња предузећа.Наши захтеви су да радимо и колико данас да нам се омогући да отворимо угоститељске објекте јер је званично број инфицираних испод 800 на 100.000 становника, казао је луњи уз осврт да све време раде кладионице, маркети…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)