АНДРИЈА МАНДИЋ: Нећу дозволити да тајкуни украду народну вољу

В.К.

24. 10. 2020. у 22:32

АНДРИЈА МАНДИЋ: Нећу дозволити да тајкуни украду народну вољу

Фото: Новости архива

АНДРИЈА Мандић, председник Нове српске демократије, реаговао је поводом објава у медијима да је мандатар за састављање Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић, одлучио да он и његови коалициони партнери неће бит чланови експертске владе.

- Као неко ко је Здравка Кривокапића поставио на место носиоца листе коалиције За будућност Црне Горе и ко је водио и управљао изборном кампањом коалиције, нећу  дозволити да црногорски тајкуни украду народну вољу и састављају Владу Црне Горе.

- Ово што раде Мишко Перовић и група окупљена око друготајкунске породице је неприхватљиво за сваког честитог човека. Демократски фронт стоји заједно са својим народом и никада неће пристати да нам будућност одређују они који су милионе и милионе евра покупили у заједничким пословима са породицом Мила Ђукановића. То је недавно признао лично Мишко Перовић, када је у јавном наступу “легализовао” десет милиона Аца Ђукановића, које је брат Мила Ђукановића зграбио у приватизацији банке којом је управљала породица Перовић.

- Примера ради, Србија је кренула напред када су тајкуни и поједини чиновници амбасада престали да састављају њену Владу. Александар Вучић, председник Србије, успео је да ослободи ту земљу штетног утицаја од тајкуна који су је пљачкали, а корумпираним чиновницама разних амбасада ставио до знања да је Србија независна држава. Руковођен тим искуством желим још једном да им поручим да ову народну слободу нисмо освојили да би је предали у руке тајкунске олоши и друге багре која је умислила да народу може украсти сан и веру у  бољу будућност, природан осећај за поштовање правде и извеснију економску сигурност.

- Свој тој тајкунској олоши могу још једном да поручим да им Демократски фронт стоји на биљези и нећемо им без велике борбе и коначне наше победе дозволити да наш народ лажу, пљачкају и краду, поручио је Андрија Мандић.

Портал „Вијести“ објавио је информацију да је мандатар Здравко Кривокапић предочио једном од лидера Демократског фронта Андрији Мандићу експертски концепт нове владе у којој нема места за било кога од лидера Нове српске демократије, Демократске народне партије и Покрета за промјене.

Портал је даље навео да је Кривокапић у разговору са Мандићем „објаснио да тимски рад владе какву планира тражи другачији профил личности.“, а да је лидер Нове српске демократије тражио од Кривокапића да врати мандат „и да ће они тражити новог мандатара“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)