ПОДГОРИЦА КРАДЕ ТУЗИМА НОВАЦ: Револтиран Ник Ђељошај поново напада и оптужује руководство главног града

И. Д. С.

24. 10. 2020. у 08:25

ПОДГОРИЦА КРАДЕ ТУЗИМА НОВАЦ: Револтиран Ник Ђељошај поново напада и оптужује руководство главног града

Фото подгорица.ме

ПРЕДСЕДНИК општине Тузи, Ник Ђељошај не престаје са оптужбама на рачун главног града, а овог пута тврди да има више доказа да управа Подгорице, како каже, краде новац који припада општини коју он води.

Спорне су уплате накнада за постављање електричних водова на подручју општине Тузи које су уплаћиване Општини Подгорица. Након низа оптужби, огласили су се из Општине Подгорице, и позвали руководство у Тузима да се "што пре уразуме" наводећи да ће о коначној граници и подели имовине Тузи и Подгорице бити одлучено у арбитражном поступку.

- Свакодневно добијамо доказе, па ево још један доказ, како главни град у сарадњи са осталим институцијама, краде новац који припада општини Тузи. Није ово једини пример, него само још један у низу као и код осталих компанија где је држава власник, а познат је пример, случај "13. јул Плантаже" - написао је Ђељошај на "Фејсбуку".

Уз ове речи, објавио је и фотографију на којој се види допис ЦЕДИС-а, где се наводи да су годишње накнаде за постављање електричних водова на територији општине Тузи за 2019. и 2020. годину уплаћене на рачун главног града, те да се за тај износ могу обратити искључиво Подгорици. У документу на слици се види и да је ЦЕДИС одбио предлог Општине Тузи да без представника општине Подгорице израчунају дужину електричних каблова на територији тушке општине, и предложио да се формира заједничка комисија коју ће чинити представници Подгорице, Тузи и ЦЕДИС-а, на основу чијег извештаја би се донело решење о исплати накнаде убудуће.

Ник Ђељошај, Фото приватна архива

Ђељошај је почетком месеца од премијера Душка Марковића тражио и да се новац опредељен за реконструкцију пута Затријебач - Кучка корита преусмери на њихов рачун. Реч је о 400.000 евра које је су, одлуком Владе од 2. јула уплаћена на рачун главног града за потребе реконструкције пута од Затријепча до Корита. Када су из Тузи проблематизовали ову одлуку из главног града је саопштено да је уговор потписан, али да новац још није пребачен на њихов рачун.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)