У ДВА ДАНА ДВА ПОЖАРА: Ватрогасци гасили ватру на Ублима и у Мељинама (ФОТО)

В.В.

22. 10. 2020. у 18:49

У ДВА ДАНА ДВА ПОЖАРА: Ватрогасци гасили ватру на Ублима и у Мељинама (ФОТО)

Фото: В.Вујновић

У НОВОМ тржном центру у Мељинама, код кружног тока избио је пожар у монтажно бетонској трафостаници "Првоборац Мељине", како нам је речено због квара на нисконапонском блоку.

Ватрогасци  су одмах интервенисали а према речима начелника Службе заштите и спасавања Златка Ћировића, у гашењу ватре која је трајала четрдесетак минута,   учествовало је шест припадника Службе са два ватрогасна возила.

-Услед пожара дошло је до прекида у напајању електричном енергијом корисника са подручја око кружног тока у Мељинама, улице Браће Педишић, Народног фронта, Пут жртава фашизма и Радничка. Екипе ЦЕДИС-а су на терену и раде на санацији квара-саопштили су из тог предузећа.

Веће материјалне штете и повређених није било. Подсећају да су за данас били планирани радови у циљу унапређења система, на подручју око кружног тока у Мељинама, али су с обзиром  на новонасталу ситуацију одложени.

Фото: В.Вујновић

 

Дан пре овог пожара херцегновски ватрогасци су имали вишечасовну борбу са ватром на Ублима где се запалило зелено растиње па захватило  и борову шуму.

-Горело је око две, три хиљаде  квадрата. Интервенисали смо пуна четири сата, са два возила, а с обзиром на то да је терен неприступачан морали смо да развучемо сва ватрогасна црева, информисао је  Ћировић.

У тој интервенцији учествовало је седам припадника службе.

Овај пожар проузрокован након што је неко после чишћења баште запалио зелени отпад, подстакао је на поновни апел да се са ватром на отвореном не смемо играти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)